Minőségi tea fogyasztóknak és kisgyerekeseknek, Xiaomi okos vízforraló

Ha bárki meglátja a Xiaomi okos vízforralóját, egyből kételkedve kérdezi, hogy mire jó ez? Hiszen vizet forralni végtelenül egyszerű, hol jön ehhez az okosság?

De kezdjük az elejéről:

Maga a termék egy elegáns fém belsővel és minőségi műanyag külsővel rendelkező esztétikus vízforraló. Már ez a prémium érzés is kicsit magasabb ársávba helyezi a terméket, amihez hozzájön, hogy használat közben meglepően halk – erre a gyártó is kitér, illetve büszkén hirdeti. A kialakításnak köszönhetően nem kell aggódnunk, hogy hogyan fogjuk meg, hiszen a szigetelt borítás miatt alig melegebb a kezünknél a műanyag részeken.

Ebből kifolyólag hosszabb ideig képes melegen tartani a már felforralt vizet, amihez kapcsolódóan jön az okosság, ugyanis a készülék beépített melegen tartó funkcióval rendelkezik. A mobil appban ki tudjuk választani, hogy milyen hőfokon (40 és 90 között) szeretnénk a melegen tartást használni és a vízforraló ezt akár 12 órán keresztül is képes garantálni. Aki sokat teázik és fontos neki a megfelelő hőmérséklet, az kiváltképp értékelni fogja ezt a funkciót, éppúgy mint a tápszeres babás családok (ezekre a hőmérsékletekre előre bekészített gyorsgombokkal készül is a gyártó). Ennél ráadásul az újramelegítés és a melegen tartás folyamata is szabályozható.

A forralás amúgy nagyon gyors, 5 perc alatt elkészül vele a készülék, aminek állapotát a mobil appban követni is tudjuk szép animáció kíséretében, ha a bluetooth hatótávolságán belül vagyunk. A korábban kiválasztott melegen tartást ugyanúgy manuálisan is indíthatjuk, mint a forralást: a készülék fogantyúján található két érintésérzékeny gomb egyikével (forralás és melegen tartás).

A készülék karbantartása nem egy ördöngős feladat, hiszen a belső részek egy egységet képeznek – nincs külön álló fűtőszál –, így csak áttörölgetni kell a használat után. Ugyanez a külső borításra is igaz, még a gombok sem emelkednek el a felülettől.

Szerencsére a vízforraló mindenféle védelemmel el van látva, így például nem kell tartanunk attól, hogy szárazon futtatva leégne.

Konklúzió:

Mindezeket figyelembe véve egy prémium terméket kapunk korrekt áron. Nálunk már több, mint egy éve folyamatos használatban van és nagyon elégedettek vagyunk vele. Tényleg jól használható bébitápszer keveréshez és hiába kemény nálunk a víz, mégis könnyen tisztítható. A korábbi vízforralókhoz képest sokkal jobban bírja a strapát és bár az okos funkciókat az első beállítás óta kevésbé használjuk, mégis egyszerűbb így kezelni, mint mobil app nélkül. Automatizálásról direkt nem beszéltem, mivel ezt a részt nem néztem, hiszen a gyors forralás miatt erre nincs szükség.

 

A készülék jelenleg 13.900 Ft-os áron vásárolható meg a xiaomi.hu-n vagy a Lurdy Mi Store-ban »

 

 

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →