Már itthon is rendelhető az NSPanel Pro

A Sonoff nemrég megjelent új üdvöskéje az NSPanel Pro (amit egy ideje már tesztelek) már itthon is kapható, illetve előrendelhető.

Bár egy ideje adós vagyok az NSPanel Pro tesztjével megéri várni, hiszen a gyártó elég sűrűn hozza a frissítéseket. Mostanra olyan funkciókkal bővült a repertoár, mint az eszközök közötti hívás, kaputelefon, Web böngésző és két irányú Home Assistant szinkronizáció.

Sőt a megjelenés óta a támogatott Zigbee (igen, nem csak Sonoff gyártmányúak) és más Sonoff eszközök száma is nőtt. A mostani frissítésben került be például a Bluetooth alapokra épülő eWeLink-Remote Gateway, azaz innentől kezdve az erre épülő eszközöket is tudja direktben kezelni az NSPanel Pro. De itt nem állnak meg, hiszen hamarosan Homebridge és Node-RED támogatást fogunk kapni, sőt év végére ígérik a Matter kompatibilitást is. Arról még sokat nem tudni, hogy ez utóbbi mit takar, de reméljük, hogy külső Matter eszközök vezérlése is beletartozik majd. Akkor egy eléggé best buy termék lesz az NSPanel Pro.

De már a jelenlegi eszközkészlettel és funkcionalitással is egy jó kis terméket kapunk: kezelhetjük Philips Hue vagy Yeelight lámpáinkat, több zónás termosztátot hozhatunk létre, vagy éppen megfigyelhetjük biztonsági kameráink képét. Ráadásul most már az antracit mellett fehér színben is is elérhető.

És mivel az NSPanel Pro Android alapokra épül, hamar megjelentek az olyan megoldások, amivel könnyen kedvünk szerint alakíthatjuk a kezelőfelületet: legnépszerűbb leírás erre blakadder tollából. Persze ez a módosítás garanciavesztéssel jár, de lehetőségek tárházát nyithatja meg.

 

Ráadásul már itthon is be tudjuk szerezni a hivatalos forgalmazótól kedvező áron 41 595 Ft-ért »

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →