Melyik a legjobb Zigbee hőmérséklet szenzor?

Szó volt már korábban a vízbetörés, illetve nyitás érzékelőkről, de mi a helyzet a sokak által kedvelt hőmérséklet és páratartalom szenzorokkal?

Ezúttal Mat (NotEnoughTech) készített egy összehasonlítást a népszerű Zigbee termékekről. Érdekesség, hogy itt nehezebb egyértelmű győztest hirdetni, mivel a legtöbb termékben hasonló – vagy éppen ugyan az a típusú – szenzor méri a környezetünket. A kiegészítő elektronika és a kivitel is hasonló ezeknél, leszámítva a kijelzős változatokat. Ami döntő lehet, az az elem élettartam, mely viszont szorosan összefügg a mintavételi gyakorisággal. Másik döntő tényező a hibás mérések száma, mely szerencsére csak egy termék esetében fordult elő.

Összességében elmondható, hogy a legtöbb ilyen szenzor jó választás, mivel bőven tűréshatáron belül teljesítettek egymáshoz képest. Ha mégis ajánlani kellene valamely gyártótól, akkor az Aqara, Xiaomi, Sonoff vagy éppen a Tuya termékeivel nem lövünk mellé.

 

A részletes angol nyelvű teszt ide kattintva érhető el »

 

Kövess minket!
, , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →