CES2019: Okosizzó után okoscsengő?

Nemrég még mindenki az okosizzókon pörgött, elötte meg az okosporszívó volt a húzótermék, lehet hogy idén az okoscsengő lesz?

Szinte nincs olyan nagy név, aki ne mutatott volna be valamilyen okoscsengőt, vagy ha jobban nézzük video kapucsengőt. A legtöbb ilyen termékben már szinte alap a nagy látószögű HD felbontású éjjel is látó kamera és mellé valamilyen felhős alkalmazás, amihez tárhely is jár, ahonnan a felvett mozgásokat visszanézhetjük.

A Netatmo ebből a tömegből Siri kompatibilitással 24 órás ingyenes tárhellyel és arcfelismeréssel szeretne kitűnni, ami nem lesz könnyű, hiszen a Tuya saját megoldása is tudja ez utóbbit, annyi különbséggel, hogy ők az Amazon Alexa és Google Assistant megoldását preferálták. Ezzel szemben az Ezviz inkább a lokális adattárolásban látta a megoldást, ezért az ő termékükben egy akár 128GB méretű sd kártyát fogadni képes foglalatot helyeztek el. Ezen felül az ő megoldásuk kifejezetten kültérre készült, így ellenáll a mostohább körülményeknek, illetve a beépített szirénával elriasztja a kéretlen betolakodókat. A Onelink Bell nevű terméke is rendelkezik beépített szirénával, ám ők ezt inkább életünk megóvására akarják használni, ugyanis a termék egyúttal egy füstérzékelőt is rejt magában, ami riaszt ha valami gond van.

A Kangaroo kicsit kilóg a sorból, mivel ők teljes biztonsági csomagot hoztak az eseményre, ami tartalmaz mozgás- és nyitás- érzékelőt, hőmérőt, kamerát, RFID-s billentyűzetes beléptetőt és persze a kamerás csengőt. Ők az egyszerű és olcsó beüzemelést tűzték ki célul, ami mellé igénybe vehető előfizetéses szolgáltatásuk.

A korábbiakhoz hasonlóan az Elecpro US:E nevű megoldása is képes az arcfelismerésre, amivel akár belépést is biztosithatunk az ingatlanba, révén hogy a termék egy okoszár szerepét is betölti.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →

1 thought on “CES2019: Okosizzó után okoscsengő?

Comments are closed.