CES2019: Okostükör aranyáron

Azt le kell szögezni, hogy az okostükör nagyon scifi és nagyon menő cucc. A facebook csoportban is felmerült már ez a téma, hogy hogyan is lehetne megoldani, szerencsére többféle csináld magad leírás létezik. Persze nem ennyire zsebbe nyúlósan, mint az Electric Mirror terméke.

A Savvy Mirror névre hallgató óriás tükör két részre tagolódik – ahol apu és anyu a a saját kis kijelzőjét látja. Ezt a két részt egy érintés és hang által vezérelhető android alapú megoldás hajtja, körben LED-es világítással kiegészítve. A tükörre elérhető a Google Play áruházbolt is, így többezer alkalmazás körül választhatunk igényeink szerint (személy szerint a Fruit Ninja-át próbálnám ki egy ilyen eszkötön). Persze többféle model elérhető, így akár vehetünk egy kisebb egyszemélyes változatot is. A kijelző hang alapú asszisztenssel rendelkezik, amit úgynevezett far-field mikrofon technológiával láttak el a jobb felismerés miatt.

A gyártó első sorban szállodák részére kínálja a megoldást, ami nem véletlen, hiszen verziótól függően $2000 vagy akár $6000 is elkérnek egy darabért.

Az Electric Mirror mellett a Kohler is fel szeretné okosítani a fürdőszobát, teszi ezt többféle szenzorral, világítással és persze okostükörrel. Az ő megoldásuk inkább az érintés mentes irányvonalat követi, ezért támogatják a Google Assistant és Amazon Alexa hang alapú asszisztenseket. A Kohler Konnekt app-pal szinte a teljes fürdőszoba vezérelhetővé válik, így akár hangulatunkhoz illő programot futtathatunk, ami hang és fényefekktekkel támogatja a fürdőzés élményét.

 

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →