Szabadalomsértés miatt nem forgalmazhat okos otthon hangszórót a Google az USA-ban

A Google az Amerikai kereskedelmi bíróság döntése alapján megsértette a Sonos 5 audiotechnológiai szabadalmát. E miatt nem importálhat olyan termékeket az Egyesült Államokba, mely ezen technológiákat használják.

Ezen termékek közé tartoznak a cégóriás Pixel telefonjai, számítógépei és a Google Home alapú hangszórói. A behozatali tilalom 60 napon belül lép életbe. Ez idő alatt az ügyet elnöki felülvizsgálatnak vetik alá. A végső ítélet megerősítette a bizottsági bíró augusztusi előzetes megállapítását, miszerint a Google-t be kell vonni az importtilalom alá. Az első döntést követően a teljes bizottság összeült, hogy megvizsgálja, elfogadja-e vagy hatályon kívül helyezi-e ezt a határozatot.

A bizottság megállapította, hogy a Google megsértette az 1930-as tarifális törvényt, amelynek célja, hogy megakadályozza a tisztességtelen versenyt olyan intézkedésekkel, mint az Egyesült Államok szabadalmait, védjegyeit vagy szerzői jogait sértő termékek importja. A bizottság a Google ellen is kiadott egy felfüggesztő határozatot.

A Google nem ért egyet a jelenlegi döntéssel és fellebbezni fog, az sem kizárt, hogy a két cég peren kívül megegyezzen.

A Sonosnak két szabadalombitorlási pere is van folyamatban a Google ellen a szövetségi bíróságon. Az elsőt, amelyet 2020 januárjában nyújtottak be az Egyesült Államok Los Angeles-i Kerületi Bíróságára, felfüggesztették a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság döntéséig, mert az ügyek átfedő szabadalmakra vonatkoznak. A második, amely egy másik szabadalmat érint, az Egyesült Államok San Francisco-i Kerületi Bíróságán folyik.

 

Forrás: nytimes.com

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →