CES 2022: A TP-Link bemutatta űrlényre emlékeztető mozgó WiFi routerét

Elsőre az Alien filmek szörnyei, valamilyen tengeri állat, vagy valami robot tánc jut az ember eszébe, ha meglátja a TP-Link újdonságát.

Az Archer AXE200 Omni router legnagyobb érdekessége ugyanis a 4 izgő-mozgó csápja antennája, melyek a legnagyobb jelerősség érdekében automatikusan a legjobb pozícióba állnak. Bár eddig is volt hasonló Beamforming néven, de az csak a elektronikus módon formálta az antennákon átmenő jelet. Az hogy az itt bemutatott mozgó antenna megoldás mennyire hatékony, még nem tudni, hiszen a termék még csak prototípus.

De ha túl tudunk lépni a táncos router eme képességén, akkor a további funkciókra sem lehet panasz, hiszen a készülék a legújabb Wifi 6E szabvánnyal érkezik. A router nagy sebességű – akár 11 Gbps (!) – háromsávos (2.4, 5 és 6 GHz) támogatással érkezik, melyet következő generációs 2.0 GHz Quad-Core CPU szolgál ki. De ha vezetékes kapcsolatra van szükségünk, arra is van mód, ráadásul itt kapunk egy dedikált 10G portot a WAN és LAN portok mellé.

Az AXE200 támogatja továbbá az EasyMesh és HomeShield technológiát, így fel van készítve az IoT eszközök kezelésére is.

További információ a gyártó oldalán »

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →