Megújult a Sonoff okoskonnektor család, itt az S26!

Megjelent az Itead kínálatában egy kisebb ráncfelvarráson átesett Sonoff okoskonnektor, az S26. A korábbi változathoz képest csökkentettek a méreteken, melyet a nyomtatott áramköri lap újratervezésével értek el. Ezen felül változtattak az áron is, de erről később, előbb lássuk mit kapunk az új verzióval:

Az új változat többféle kivitelben is elérhető: EU (Type-F, Type-E), AU, UK, US és CN. Az elődhöz hasonlóan itt is megtalálható az előlapi gomb, mellyel manuálisan kapcsolhatjuk. A kapcsolt teljesítmény nem változott a korábbihoz képest, maradt ugyanúgy 2200W (90V~250V AC(50/60Hz), 10A).

Szolgáltatások terén sem történtek változások, ugyanúgy az EWeLink alkalmazással használhatjuk, illetve támogatja az IFTTT-t és a hangvezérlést Amazon Alexa-val vagy Google Assistant-tal. Illetve természetesen az időzítés is megmaradt.

Mivel a támogatott hálózati kapcsolat sem változott (maradt 802.11.b/g/n 2.4G WiFi), ezért – és a fentiek miatt – feltételezhető hogy megmaradtak a korábbi változatokban bejáratott ESP8266 vagy ESP8285 alapokon. Így minden valószínűséggel használható lesz majd egyedi firmwarrel, mint például a Tasmota vagy az EspEasy.

Ami egyedül még változott – ahogy fentebb már említettem –, az az ár: a korábbi változathoz képes 40%-kal (!) lett olcsóbb, azaz 12.86$ helyett csak 8.50$ az Itead oldalán! Ezzel valószínűleg az egyik legolcsóbb a piacon.

Itead.cc termék adatlap

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →