Mégse érkezik a Shelly PURE légtisztító, helyette más lett a prioritás

Még márciusban jelentette be Dimitar Dimitrov a Shelly CEO-ja, hogy hamarosan érkezik a cég okos légtisztítója, azonban nem sokkal később érkezett a hír, hogy a termék ebben a formában mégse kerül piacra.

A tervek szerint a Shelly PURE egy kis méretű okos légtisztító lett volna nagyobb háztartások és kisebb irodák számára, mely UV-C és HEPA szűrő segítségével képes lett volna a vírusok és baktériumok 95%-ának kiszűrésére. A projekt közösségi bevonással indult a cég weboldalán, de aztán a vírushelyzet közbeszólt. Valószínűleg ennek tudható be, hogy a projektet leállították.

Azonban a Shelly nem dobta teljesen az ötletet, hiszen – a jelenlegi helyzetre való tekintettel – elkészítik a PURE erősebb, iparibb változatát kórházak, élelmiszer üzletek, irodák részére. Az új készülék az AIR nevet kapta és a PURE változatnál kétszer nagyobb teljesítményre képes. Az alapelv ennél is az UV alapú fertőtlenítés, viszont ennél a változatnál lecsökkentették a gépben használt műanyagok mennyiségét, így az 95%-ban alumíniumból készül. A készülék jelenleg is laboratóriumban van bevizsgálás alatt. Bár az új készülék drágább lesz, mint a PURE, előrendelőinek felár nélkül biztosítani fogja a gyártó az új változatot, annyi kitétellel, hogy jelenleg a kórházak és egyéb egészségügyileg fontos szervezetek élveznek elsőbbséget (mivel az Allterco egyéb fertőtlenítési megoldásokon is dolgozik kizárólag kórházak számára).  Ez azt is jelenti, hogy a kereskedelmi értékesítése is várhatóan csúszni fog.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →