Itt a megújult SONOFF DIY mód, amihez már nem kell külső program

Akik próbálták már a SONOFF új termékvonalán a DIY módot, azok tudják, hogy több sebből is vérzett. Volt olyan változat, aminél a szükséges szoftver el se indult, viszont ennek most már vége.

Valószínűleg az Itead-nál is tudtak a problémáról, ezért alakítottak egyet ezen mód működésén, amihez így már nem kell külső program. Az új DIY módban a beállításokat API-n érhetjük el, illetve első lépésként a wifi beállításokhoz használhatjuk az eszköz webes felületét. Ehhez az API-hoz egy eléggé részletes angol nyelvű – de könnyen érthető – leírást is elérhetővé tettek a http://developers.sonoff.tech/ oldalon. Az új DIY módot első körben a Basic R3, a Basic RFR3 és a Mini támogatja, de reméljük hamarosan a többi új termék is felkerül a listára. Ahhoz hogy használni tudjuk, természetesen frissíteni kell a készülékek gyári firmware-ét a 3.5.0 vagy e feletti verzióra.

A gyártó az új DIY módról készített egy rövid tutorial videót, amiben egy angol nyelvű gépi narrátor vezet végig minket a funkciókon, de ez legyen a legnagyobb baj, mi mindenesetre örülünk neki:

Kövess minket!
, , , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →