Fibaro… izé… Yubii Home!

Megjelent a Fibaro első célhardvere, ami már a Nice Group ökoszisztémájába érkezik, Yubii Home néven.

A Fibaro 2018-ban csatlakozott a Nice Group-hoz, (a Nice kapu-automatizálás, biztonságtechnika, árnyékolás területeken tevékenykedik) azóta egyre jobban érezhető a törekvés, hogy a Nice egyéb portfolióival egyesítve egy komplett, eszközöket kínáló automatizálási platformot hozzanak létre.

A Nice az összes saját márkáját – az Abode, Elero, HySecurity, a Fibaro-val együtt – egy platorm alá szervezi Yubii név alatt, hogy komplett otthon automatizálási megoldást tudjon ajánlani. A Fibaro Home Center alkalmazása után, amely 2021. április 20-án Yubii App néven él tovább új külsővel és a Nice csoportba integrálódott szolgáltatásokkal, az új, Fibaro által kifejezetten a Nice együttműködésre fejlesztett okosotthon központjuk is a Yubii márkanév alatt jelenik meg, Yubii Home néven.

A Yubii Home ismerős lehet a Fibaro megoldásait ismerőknek, hiszen a közelmúltban megjelent Fibaro Home Center 3 Lite-hoz nem csak kívülről hasonlít kísértetiesen.
Az eszköz mégis többet tud a Home Center 3 Lite fizikai képességeinél, hiszen ezt a verziót felvértezték a Nice saját protokollját kezelni képes 433 Mhz-es vezérlőegyéggel is.

A Nice kapu és árnyékolási vezérléseiben alkalmazott protokoll érdekessége, hogy visszajelzést biztosít a távirányítókon (a vezérelt eszköz maximum 500 méteres körzetében) a vezérelt eszköz állapotáról (nyitva, zárva, részlegesen nyitva) valamint arról, hogy a parancs sikeresen célba ért-e.

Az eszköz piaci árazása nem ismert egyelőre, de ha a Home Center 3 Lite árazását vesszük alapul (jelenleg bruttó 50 000 és 100 000 Ft között kapható kiskereskedőknél), akkor új piacot nyithat az otthonautomatizálásnak a kaputechnika és árnyékolásvezérlés irányából.

Kövess minket!
, ,

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →