CES2020: Új és mindent tudó FIBARO gateway

A FIBARO a CES-en jelentette be, hogy a vállalat 10. évfordulójára megérkezik vadonat új gateway-ük a Home Center 3, ami az egyik legerősebb ilyen eszköz lesz a piacon.

Bár a FIBARO főleg a Z-Wave technológiát használja saját eszközeinél, az új gatway esetén nem elégedtek meg ennyivel a mérnökök. Ennek köszönhetően az újdonság támogatja a Zigbee, a BLE és Wifi eszközöket is, csak hogy a legfontosabbakat említsük. De ez mind nem lenne elég, ha nem társulna hozzá kellő hardver, ami terén a Home Center 3-nak nincs szégyenkezni valója, hiszen Quad-Core Arm Cortex A53 (1.2GHz) processzora mellé 2GB RAM és 8GB ROM tartozik.

Ha valóban igaz, amit a gyártó ígér – azaz hogy alapból támogatottak a Zigbee standard eszközök –, akkor az új gateway méltó kihívója lehet a jelenleg piacon lévő jóval gyengébb hardverrel szerelt eszközöknek. Sőt talán még a manapság oly divatos Zigbee2mqtt-vel integrált okosotthon rendszereknek, legalábbis a kezdőknek biztosan. Valószínűleg ez és az Amazon, Google eszközök térnyerése indikálta ezt az irányt, aminek mi csak örülhetünk.

Mindenesetre a termék új kapukat nyithat meg a gyártónak ezen a piacon, és valljuk be jól mutatna bármelyikünk könyvespolcán ez letisztult design.

Forrás: FIBARO

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →