CES2020: Remootio a magyar smart garázskapu nyitó

Bár már régóta léteznek garázskapu nyitók – és jó ideje ezek okos változatai is –, a magyar tervezésű Remootio szerint lehet jobban csinálni.

Az alap gondolat az hogy úgyis mindig ott van nálunk a mobiltelefonunk, miért ne használnánk azt vezérléshez, akár automatikusan is. Egy dolog biztos, az ilyen eszközök rákfenéje általában a biztonság, amivel sajnos még nagy cégeknél is akadhatnak problémák. A Remootio fejlesztésekor ezzel tisztában voltak és megoldásukkal törekedtek a lehető legnagyobb biztonságra, ezért adatainkat nem tárolják a saját szervereiken. Ez azt jelenti, hogy minden titkosított kulcs csak a kapunyitó eszközön és az azt kezelő készüléken, azaz a mobilunkon van tárolva. Ráadásul nem is mindig van szükség internet kapcsolatra, mivel helyi wifi hálózaton éppúgy működik, mint bluetooth kapcsolaton keresztül. Ezeken felül a Remootio rendelkezik bővítő portokkal, így akár kapucsengőnk is okosítható vele.

Természetesen létrehozhatunk további fiókokat és vendég hozzáféréseket is, amelyek használatáról a rendszer értesítéseket küldhet nekünk. Persze nem maradhatott ki továbbá a manapság oly divatos Amazon Alexa és Google Home integráció se.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →