CES2020: itt a Samsung okoslabda a Ballie

Láttunk már otthonra szánt robotokat, de azok leginkább csak koncepciók voltak. Itt van viszont a Samsung új terméke a Ballie, ami hamarosan megvásárolható lesz. De vajon ez kell-e nekünk?

A Ballie-ról még nem sokat tudunk azon kívül, hogy leginkább egy kutyának szánt rágóka golyóra hasonlít, amit mérete is alátámaszt. Persze ettől még nem lenne okos, így a gyártó felszerelte kamerával, mikrofonokkal, hangszórókkal és persze képes az önálló helyváltoztatásra. De mit sem érne ez a hardver, ha nem lenne mögötte a Samsung AI megoldása, ami értelmet ad az egésznek, hiszen ettől fogja tudni a kis gömböc, hogy ki a gazdája és az mit mondott neki, ekkor tudja felismerni, ha takarítatni kell, vagy épp a kutyával játszani (menekülni előle? :D). Mert igen, Ballie képes felismerni helyzeteket és javaslatokkal lát el minket, hogy segítse a tulajdonosát, illetve képes vezérelni okos otthonunk eszközeit, mint például a most debütáló motorikusan elforgatható TV-t.

Nektek mennyire jön be? Mindenesetre a Samsung jókor ült fel a Star Wars hype-ra a WALL-E hangzású termékével.

 

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →