CES2020: Ring-Ring, az Amazon is kétszer csenget

Az Amazon sem tétlenkedik az okosotthon piacon, a Ring márkanév alatt futó, okoscsengőből kisarjadzó okosotthon rendszere új tagokat kapott. A csengők mellett, a kamerák, biztonságtechnikai termékek voltak a piacon, de most megjelentek az okosotthon piacon slágernek számító világítástechnikával is. Az okosizzók mellé érkezett egy átjáró is, mert a világítástechnikai termékek nem wifi-n lógnak, mint a többi eszközük, hanem alacsony energiájú vezeték nélküli technológiával (valószínűleg ZigBee kapcsolattal, bár ezt jól titkolják) kapcsolódnak az átjáróhoz. Maga az átjáró 50 készüléket tud fogadni és háztartásonként maximum 1 lehet belőle. Erre a megoldásra azért van szükség, mert a világítótestek között számos kültéri és akkumulátoros, így spórolni kell az energiával, a legenergiaigényesebb pedig a folyamatos kapcsolat fenntartása. Említésre méltóak a kertbe tervezett szolár világítótestek, amelyek szintén beköthetőek az okosotthon rendszerükbe.

A bejárati csengő családjuk is kapott egy új elemet, mégpedig egy Ring Access Controller Pro névre hallgató egységet, amely a kapumozgatás vezérlést is megoldja. A célcsoport az amerikai „szomszédságok”, elővárosi lakóházas övezetek, így az értékesítést is az USA és Kanada területére korlátozták jelenleg.
Az alábbi videóban élhetjük át „Született Feleségek stílusban” a Ring portfolio bemutatását:

 

 

Kövess minket!
,

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →