A Belkin használhatatlanná teszi biztonsági kameráját

2013-ban a Linksys által felvásárolt Belkin az okosotthonok területén a biztonsági megoldásokat szállította. Az ajtó és ablak nyitásérzékelők, mozgásérzékelők és riasztóberendezések mellett a Belkin biztonsági kamerákat (Wemo NetCam név alatt) is kínált az otthoni felhasználásra. Amikhez érkezik a rossz hír: a Wemo NetCam kamerák elektroszemetekké válnak.

Az iSecurity+ bezár május végén

2020. május 29-én bezárja az iSecurity+ platformját a Belkin. Ezzel a szolgáltatással tudták a mozgásérzékelésre állított kamerák a videóklippeket a felhőben tárolni és értesítésnél megosztani. Május 29-től se a meglévő videó feedet nem lehet megnézni, sem a biztonsági és mozgásérzékelő funkciókat elérni. A kamerákat mozgásérzékelőként sem lehet használni, mert ezt a funkciót is eltávoltítja Wemo-App-ból a Belkin.

Leginkább azért dühítő ez a lépés, mert a kamerákat 3rd party software-rel sem lehet használni. Ugyan a kamerát még a Wifi hálózatba be lehet kötni, de az iSecurity+ bezárásával a Live-stream se érhető már el.

Visszakapják-e a pénzüket a felhasználók?

A Belkin nem ad kielégítő választ a bezárásra, csupán annyit mondanak, hogy erre a lépésre 7 év szolgáltatási idő után kerül sor. Az érintettek egy részét kártalanítják, mégpedig azokat, akik éves előfizetéssel rendelkeznek, és 2020 május 29-én még legalább 1 hónap előfizetési idővel rendelkeznek. Az aktív hónapokért 9.99$ vagy 9.20€ visszatérítésre kerül sor.

Egyes felhasználók akár a kamera árát is vissza tudják téríttetni, de csak akkor, ha 2018.04.01 után vásárolták a készüléket és ezt számlával igazolni tudják. Ebben az esetben az európai használók a teljes vételárat, az USA és kanadai vásárlók a 2 éves garancia fennmaradó részére időarányos visszatérítést kapnak.

Mind az iSecurity+ előfizetés, mind a kamera árának visszatérítése csak akkor történik meg, ha ezt kérvényezi a vásárló! Az ügyfeleknek ki kell tölteniük egy formanyomtatványt, számlákkal igazolni az előfizetést és a vásárlást, és az egész paksamétát el kell küldeniük a Belkinnek. Erre 2020. július 30-ig van idejük. A nyomtatvány a Belkin weboldalán található. A kamera vételi árának visszatérítéséhez továbbá vissza kell küldeni a kamerát is a Belkinnek. Ehhez egy előre bérmentesített etikettet kapnak a vásárlók. Amennyiben ezek után 30 napon belül nem kerül postára a küldemény, úgy a visszatérítési igényt törlik.

Kövess minket!
, , ,

About Varsányi Martina

View all posts by Varsányi Martina →