Wyze újdonságok a tengeren túlon

Nagy érdeklődéssel követem a Wyze bejelentéseit, mert nagyon jó áron kínálnak kiváló termékeket, amik felveszik a versenyt a nagyobb gyártók drágább megoldásaival is. Egyetlen egy probléma viszont akad a ezekkel…

Mégpedig az, hogy Európába nem szállítják, nem csak kis hazánkba, sehová USÁ-nkán kívűl. Szerencsére ismerősön keresztül én hozzájutottam a mérföldkőnek számító Wyzecam egyik első változatához, ami egyeseknek ismerős lehet a Xiaomi vonaláról is. Természetesen a készüléken semmilyen régiós korlátozás nincs, így az itthon is teljeskörűen használható.

Újdonságok

A Wyzecam azóta fejlődött, éppen a hetekben jelentették be a 3. generációt. Ez az elődökhöz képest rengeteg újdonságot hozott változatlanul $19.99 áron. Az egyik ilyen ígéretes funkció a színes éjjellátó mód, ami ha tényleg olyan jó minőségű, ahogy ígérik, akkor a világelsők között van. Ráadásul ezt akár kültéren is kipróbálhatjuk, hiszen a kamera IP65 védettséget tudhat magáénak.

Ugyancsak érdekes termék a Wyze Thermostat, mely megnyerő designjával a szebbek közé tartozik ahol a Nest is versenyzik. A gyártó egyszerű telepítést és használatot ígér (amerikai szabványokkal), illetve több kényelmi funkciót. Ezek segítségével mindig hamar optimális hőmérsékletet érhetünk el otthonunkban. A termosztát jól olvasható színes kijelzőjén túl ráadásul mobil applikációval és hangasszisztenssel is vezérelhető, akár távolról is. A szokásos funkciók persze mind megtalálhatóak a kellemes megjelenésű appban, így van lehetőségünk különböző időzítéseket és egyedi beállításokat eszközölni. A termosztát mellé hamarosan érkezik egy vezeték nélküli hő- és páratartalom mérő, mely a termosztát designját követi kisebb és hordozható méretben. A termosztát jelenleg elővételben kapható $49.99 áron.

A Wyze szereti a kihívásokat, erre jó példa, hogy a legújabb bejelentésükkel egy új piacra teszik be a lábukat, mindezt eléggé meggyőző indulással. Januárban érkezik ugyanis a Wyze Robot Vacuum, amely a szokásos robotporszívó és tudja mindazt amit elvárunk egy mai robottól. Rendelkezik LIDAR-ral, ami miatt pontos térképezésre képes, van lehetőség meghatározott területekre korlátozni a takarítást és a teljesítményére sem lehet panasz, hiszen a 2100 hpa eléggé jónak számít. Ami mégis kiemeli a mezőnyből, az az ára, hiszen mindössze $199.99 ami kb fele a konkurenseknek.

Nem csak bent, kint is…

Ha kilépünk a házon kívülre, jó szolgálatot tehet a Wyze Lock, mely egy vandálbiztos okoszár kiegészítő Pin kódos számlappal. Ezen termék mellé jól jöhet még a Wyze Doorbell, ami mobilunkra küldi hogy ki csengetett. E kettő termék segítségével akár be is engedhetjük a vendégeket, amíg hazaérünk.

Persze kertünk se maradjon ki a kényeztetésből, ezért épp most jelent meg a Wyze Sprinkler Controller névre hallgató okos időjárás alapján vezérelt öntöző rendszer.

 

Bár jelenleg Amerikára koncentrál a gyártó, reméljük hamarosan nyitnak a globális piac felé, így hazánkba is elérhetővé teszik termékeiket. Egy esetleges Európai bevezetésről azonnal értesítenénk titeket, de addig is követjük, milyen érdekes újdonsággal lep meg minket a Wzye.

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →