Veszélyes biztonsági rés a Hikvision kamerákban!

Etikus hackerek egy veszélyes biztonsági hibát fedeztek fel több Hikvision termékben. Ez a gyártó 2016 óta forgalomba jött termékeinek nagy részét érinti. Ez több mint 5 millió eszközt jelent, melyből 23 ezer hazánkban került értékesítésre.

A sérülékenység azért súlyos, mert az összes érintett neten keresztül elérhető Hikvision termék felett könnyen szuper adminisztrátori jogokat lehetett szerezni. Ráadásul az így megszerzett jogokkal már a felhasználó belső hálózata is könnyen hozzáférhetővé válik. Ez pedig melegágya a Mirai-hoz hasonló botnet hálózatok létrehozásának.

Szerencsére a gyártó a hackerek figyelmeztetése után kiadott egy firmware frissítést, ami befoltozza a sérülékenységet, azonban az eset még így is súlyos.

Ha olyan kameránk van, ami érintett, akkor mielőbb rejtsük el az internet elől, azaz ne engedjük ki a helyi hálózatból, amíg nem jön meg rá a frissítés.

Részletesebben a KiberBlog bejegyzésében »

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →