Megjelent a SONOFF Stackable Power Meter termékcsalád

A Stackable Power Meter névre keresztelt két termékből álló termékcsalád a professzionális felhasználókat célozza első sorban, de otthonunk vezérlésére is alkalmas lehet.

A két DIN kalapsínre rögzíthető részegység együttesen akár 128 eszköz vezérlésére is alkalmas, ráadásul teljesítmény méréssel karöltve akár 20A (körönként) terhelésig. Az elsődleges részegység a Main Unit (SPM-Main) végzi a vezérlést és menti az adatokat, illetve ez köti össze a felhős szolgáltatással a rendszert. Ez nem rendelkezik relés kimenettel, így csak koordinátor szerepet tölt be, viszont hálózati kapcsolódáshoz vezetékes ethernetet és WiFi-t is választhatunk.

Ehhez tud maximum 32 alegység (SPM-4Relay modul) csatlakozni RS-485 kapcsolaton keresztül. Minden ilyen modul 4 relés kimenettel, illetve többféle védelemmel rendelkezik, így nem kell tartanunk például a túlfeszültség okozta bajoktól. Fontos tulajdonsága még, hogy minden csatorna külön betápot kaphat, így akár teljesen izoláltan is használhatjuk.

Természetesen a vezérlést és a monitorozást a szokásos eWeLink APP-ban érhetjük el. Itt akár 180 napnyi előzményt is meg tudunk nézni (ha használunk SD kártyát a központi egységben). Ezeket az adatokat lehetőségünk van exportálni, illetve HTTP API-n keresztül is elkérni az SPM-Main eszköztől.

 

Jelenleg bemeneti eszközt még nem kapunk, így vezérlésre csak az alkalmazáson keresztül vagy az ott rögzített automatizálásokkal van lehetőségünk.

A termékek jelenleg előrendelésben kaphatóak októberi szállítással a gyártótól $29.90 (SPM-Main), illetve $59.90 (SPM-4Relay) áron ide kattintva, ahol bővebben is olvashatunk a termékekről »

Viszont ha most rendelünk, akkor a Sonoff kedvezményt ad a facebook fanoknak:

 

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →