Változások a Loxone termékeknél: jópár megújul, de van ami megszűnik

A Loxone háza tájáról mostanában egyre több hír érkezik. Nem is rég írtunk az új szoftveres frissítésekről, máris itt vannak a hardveres változások.

Ilyen például a Tree-s Mozgásérzékelő, amit alaposan átdolgoztak; új szenzorokat kapott, aminek köszönhetően még pontosabb jelenlét érzékelésre ad lehetőséget. Ennek okán a neve is megváltozik, mostantól Jelenlétérzékelő Tree néven érhető el. Ezáltal a felhasználási körök is bővültek, például használható automata fűtésvezérléshez és AAL funkciókhoz is.

Nem tudom ki hogy van vele, de én valahogy nem tudtam megszeretni a Loxone gyémánt mintás kapcsolóit. Elismerem, hogy szépek és többfunkciósak, de én inkább a klasszikus kapcsoló híve vagyok. Ha az olvasónak is hasonló dilemmát okozott a Loxone Touch Pure, mint nekem, akkor örülhet, hiszen ez a termék is megváltozik, igaz csak külcsínyben. A megújult kapcsoló funkcióit tekintve ugyanaz maradt, mint elődje – csak a design változott –, amin most már jobban szembetűnnek az érintési felületek.

És akkor ejtsünk szót a legnagyobb változásról, ugyanis a Loxone Extension júliustól megszűnik. Ennek oka, hogy a 10 éve piacon lévő kiegészítő mellé rengeteg másik érkezett, amik képesek átvenni egy-egy feladatot ettől a multifunkciós eszköztől, arról nem is beszélve, hogy a hangsúly most már átkerült a Tree eszközökre, azaz a Bus-os irányra, tehát eljárt felette az idő.

Zárásképpen említsük meg a hírt, ami a napokban került ki a Loxone oldalára, miszerint 2023-ra elkészül a Loxone Campus, a Loxone új központja, mely magában foglal egy szállodát, oktatási létesítményeket és egy 3000 nm raktárat is. Az új központ nem csak a márka miatt lesz zöld, hiszen az egészet a természettel összhangban tervezték, így belesimul a helyszín domborzatába.

 

Forrás: Verdom és Loxone

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →