Új termékekkel bővült a Shelly kínálata

Mint arról már korábban tudni lehetett, a Shelly is beállt a sorba – ami a trendeket illeti – és bemutatta új kis méretű okos dugalj megoldását. Azóta ez a termék – és még egy másik – meg is jelent a weboldalukon előrendelhető formában.

A Shelly mögött álló bulgáriai Allterco az utóbbi időben lett nagyon népszerű a kis méretű és DIY barát wifi alapú okos eszközeivel. A legnépszerűbb termékük a Shelly 1 okosrelé alapja a nagy tudású és kedvező árú ESP mikrovezérlő, melyhez az Allterco mobil appja (Android és iOS) és felhős szolgáltatása társul. De amitől még vonzóbb lett, az hogy az eszköz Open Source-ként került kiadásra, így a rajta lévő firmware cserélhető (például a népszerű Tasmot-ára).

Az új Shelly PLUG S egy kis méretű európai szabványú wifis okosdugalj, mely képes mérni a rá kötött eszköz fogyasztását, mely maximum 2500 Wattos lehet. Ezen felül többfajta időzítést kezel, illetve támogatja az MQTT és REST protokollokat, azaz beköthető HomeAssistant-ba, Domoticz-be vagy OpenHAB-ba, illetve vezérelhető Amazon Alexa vagy Google Home segítségével. A termék jelenleg 17.70€-ért rendelhető elő, ami nagyjából 5600 Ft (ehhez hozzájön még a postaköltség).

A másik új termék a Shelly H&T, ami egy wifis okos hő- és páratartalom mérő eszköz, mely képes akár több mint egy évig is működni eggyetlen feltöltéssel. Az eszköz képes vezérelni a korábban megjelent Shelly termékeket, azaz ideális lehet egyszerűbb fűtési rendszer kialakítására. A mért adatokat egy évre visszamenőlegesen elérhetjük a felhő alapú mobil appból. A dugaljhoz hasonlóan ez az eszköz is támogatja az MQTT és REST protokollok mellett a HomeAssistant-ot, Domoticz-ot és az OpenHAB-ot. Maga az eszköz mindössze 35 mm, amibe éppen belefért egy CR123A formátumú 3V-os lítiumos akku. Az Allterco gondolt a barkácsolókra, ezért az akku mellett helyezte el a programozáshoz szükséges portokat. Arról jelenleg nincsen információ, hogy az eszköz milyen vezérlőre épül, de várhatóan hamarosan ez is kiderül.

A termék jelenleg 19.90€ áron, azaz kb. 6200 Ft-os áron rendelhető elő.

Mindkét termék elérhető a Shelly.cloud shop-jában.

Kövess minket!
, , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →