Új Shelly termékek jönnek

A Shelly 2020. június 4-én bemutatta 4 új valamint 3 „ráncfelvarrott” eszközét. Nézzük sorban, hogy mivel is örvendeztetik meg az okosotthont maguk építgetők közösségét.

Shelly i3

A Shelly i3 egy 3 csatornás bináris bemenet, Wifi kapcsolattal, ami csatornánként 8 eseményt tud kezelni (felkapcsolás, lekapcsolás (billenő kapcsoló módban), rövid be, hosszú be, 2x rövid be, 3x rövid be,rövid + hosszú, hosszú + rövid (nyomógomb kapcsoló módban)). Az eszköz igen vékony (10.4 mm), az számos, korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető. A termék már a Shelly raktárán van, kiszállítás belőle valószínűleg június közepétől várható (itthon is).

Shelly Button1

Ez a vezeték nélküli WiFi-s nyomógomb már ért egy ideje, hiszen a relék mellett már régóta szükség volt egy nyomó szenzorra. (végre elmondható, hogy bruttó 12.000 HUF-ból megvalósítható a „gyerekbarát villanykapcsolás”: egy Shelly1/Shelly1L(lásd később) + egy Shelly Button1) A nyomógomb akkumulátorral is működtethető, vagy szabványos mini USB csatlakozással. A válaszidő is jónak mondható, ha hálózatról üzemeltetjük, akkor azonnali a reakció, viszont ha akkumulátoros nyomógombként használjuk, akkor megmutatkozik a jelenlegi wifi technológia hátránya: 2 mp-es kapcsolási idővel számolhatunk (A készülék „felébred”, kapcsolódik a wifi hálózathoz, elküldi az üzenetet és újra „álomba merül”). A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető. A termék már a Shelly raktárán van, kiszállítás belőle valószínűleg június közepétől várható (itthon is).

Shelly 1L

A Shelly első, „nulla vezeték nélküli” megoldása, a Shelly 1 ára magasságában. Túl sok információ nincs róla, de természetesen ennél a verziónál a potenciálmentes kontakt nem megoldható. A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető. A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Shelly UNI

Eddig sem fért hozzá kétség, hogy a bolgár vállalat a másik Közép-Kelet európai márkát, a Fibaro-t veszi példának a termékek fejlesztésénél, de az új Shelly UNI újra csak alátámasztja ezt, a Smart Implant képességei érhetőek nyomon ezen a terméken. A multi bemenetes szenzor különféle vezetékes protokollokat támogat, így a riasztótól kezdve az egyszerű potenciálmentes kapcsoláson keresztül átadott információig kezelni képes az adatokat.  A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék megjelenéséről nem tudni sokat, valószínűleg a nyár folyamán érkezik meg a boltok polcaira.

Következnek a „ráncfelvarrott termékek”:

Shelly GAS

A Shelly korábban is kísérletezett földgáz érzékelővel, ez a mostani széria első ránézésre is jobban összeszerelt terméknek tűnik, füst- és gázérzékelők megszokott formavilágát hozza és képességei is hasonlóak ezekhez az eszközökhöz, persze itt a WiFi hálózathoz való kapcsolódás szintén megteremti az automatizálás lehetőségeit. A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Shelly Dimmer2

A Shelly Dimmer2 nagy újdonsága (Ahogy látszott az új termékvonalon is, ez a fejlesztések egyik iránya) a dedikált nulla vezeték nélküli üzemmód és a túlmelegedés elleni védelem.  A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Shelly Door/Window Sensor2

A nyitásérzékelő szenzor kapott egy hőmérséklet- és egy fényérzékelőt is (amely így több módon is tudja észlelni, ha szellőztetéskor nyitva felejtettük az ablakot vagy éppen le kellene ereszteni a redőnyt, mert nagyon rásüt a nap az ablakra.). Az eszköz kapcsolatának optimalizálásával hosszbb élettartamot(jelenleg 2 évre saccolják), valamint megbízhatóbb kapcsolódást ígérnek. A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Szép számú eszközzel (közte rengeteg új vagy megújult érzékelővel) bővült az Allterco eszköztára, amivel csatába vonulhat a kategórián belüli riválisokkal szemben, hiszen a Sonoff és a Tuya platform eszközei komoly kihívást jelentenek, de a Xiaomi is ezen a pályán játszik az okosotthon ekoszisztémájával.

Minden esetre a járvány nem szegte kedvét a fejleszőknek ezzel, remélhetőleg, új lendületet adnak a kissé megtorant okosotthon piacnak.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →