Új Shelly termékek jönnek

A Shelly 2020. június 4-én bemutatta 4 új valamint 3 “ráncfelvarrott” eszközét. Nézzük sorban, hogy mivel is örvendeztetik meg az okosotthont maguk építgetők közösségét.

Shelly i3

A Shelly i3 egy 3 csatornás bináris bemenet, Wifi kapcsolattal, ami csatornánként 8 eseményt tud kezelni (felkapcsolás, lekapcsolás (billenő kapcsoló módban), rövid be, hosszú be, 2x rövid be, 3x rövid be,rövid + hosszú, hosszú + rövid (nyomógomb kapcsoló módban)). Az eszköz igen vékony (10.4 mm), az számos, korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető. A termék már a Shelly raktárán van, kiszállítás belőle valószínűleg június közepétől várható (itthon is).

Shelly Button1

Ez a vezeték nélküli WiFi-s nyomógomb már ért egy ideje, hiszen a relék mellett már régóta szükség volt egy nyomó szenzorra. (végre elmondható, hogy bruttó 12.000 HUF-ból megvalósítható a “gyerekbarát villanykapcsolás”: egy Shelly1/Shelly1L(lásd később) + egy Shelly Button1) A nyomógomb akkumulátorral is működtethető, vagy szabványos mini USB csatlakozással. A válaszidő is jónak mondható, ha hálózatról üzemeltetjük, akkor azonnali a reakció, viszont ha akkumulátoros nyomógombként használjuk, akkor megmutatkozik a jelenlegi wifi technológia hátránya: 2 mp-es kapcsolási idővel számolhatunk (A készülék “felébred”, kapcsolódik a wifi hálózathoz, elküldi az üzenetet és újra “álomba merül”). A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető. A termék már a Shelly raktárán van, kiszállítás belőle valószínűleg június közepétől várható (itthon is).

Shelly 1L

A Shelly első, “nulla vezeték nélküli” megoldása, a Shelly 1 ára magasságában. Túl sok információ nincs róla, de természetesen ennél a verziónál a potenciálmentes kontakt nem megoldható. A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető. A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Shelly UNI

Eddig sem fért hozzá kétség, hogy a bolgár vállalat a másik Közép-Kelet európai márkát, a Fibaro-t veszi példának a termékek fejlesztésénél, de az új Shelly UNI újra csak alátámasztja ezt, a Smart Implant képességei érhetőek nyomon ezen a terméken. A multi bemenetes szenzor különféle vezetékes protokollokat támogat, így a riasztótól kezdve az egyszerű potenciálmentes kapcsoláson keresztül átadott információig kezelni képes az adatokat.  A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék megjelenéséről nem tudni sokat, valószínűleg a nyár folyamán érkezik meg a boltok polcaira.

Következnek a “ráncfelvarrott termékek”:

Shelly GAS

A Shelly korábban is kísérletezett földgáz érzékelővel, ez a mostani széria első ránézésre is jobban összeszerelt terméknek tűnik, füst- és gázérzékelők megszokott formavilágát hozza és képességei is hasonlóak ezekhez az eszközökhöz, persze itt a WiFi hálózathoz való kapcsolódás szintén megteremti az automatizálás lehetőségeit. A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Shelly Dimmer2

A Shelly Dimmer2 nagy újdonsága (Ahogy látszott az új termékvonalon is, ez a fejlesztések egyik iránya) a dedikált nulla vezeték nélküli üzemmód és a túlmelegedés elleni védelem.  A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Shelly Door/Window Sensor2

A nyitásérzékelő szenzor kapott egy hőmérséklet- és egy fényérzékelőt is (amely így több módon is tudja észlelni, ha szellőztetéskor nyitva felejtettük az ablakot vagy éppen le kellene ereszteni a redőnyt, mert nagyon rásüt a nap az ablakra.). Az eszköz kapcsolatának optimalizálásával hosszbb élettartamot(jelenleg 2 évre saccolják), valamint megbízhatóbb kapcsolódást ígérnek. A korábbi eszközeik által ismert, protokollt (MQTT, CoAP, és REST API) támogatja és helyi hálózaton és/vagy felhőn keresztül is üzemeltethető.A termék július végén érkezik a nemzetközi és a magyar forgalmazókhoz is.

Szép számú eszközzel (közte rengeteg új vagy megújult érzékelővel) bővült az Allterco eszköztára, amivel csatába vonulhat a kategórián belüli riválisokkal szemben, hiszen a Sonoff és a Tuya platform eszközei komoly kihívást jelentenek, de a Xiaomi is ezen a pályán játszik az okosotthon ekoszisztémájával.

Minden esetre a járvány nem szegte kedvét a fejleszőknek ezzel, remélhetőleg, új lendületet adnak a kissé megtorant okosotthon piacnak.

Kövess minket!