Érkezik a Blitzwolf kínálatába is a Zigbee 3.0 okosdugalj

Tavaly év végén jelentek meg az első Zigbee eszközök a Blitzwolf kínálatában, amit közül a gateway-t és a hőmérséklet szenzort azonnal be is rendeltünk tesztre. Ehhez a jeles társasághoz érkezik most a nagyteljesítményű okosdugalj.

Aki nem ismerné a Blitzwolf márkát, annak röviden összefoglalva ez a Banggood kínai webáruház saját márkaneve, ami alatt válogatott minőségi termékek kaphatóak. Okosotthon eszközük is több érhető el, melyek mind jó minőséget képviselnek. Szerencsére ez nem csak a kivitelre, de a szoftverre is igaz, melynek az alapja a Tuya platform.

Bár eddig mindegyik Blitzwolf eszközzel meg voltunk elégedve és nagy izgalommal vizsgáltuk meg a Zigbee 3.0-ás kijelzővel szerelt hőmérőt, sajnos ennél a terméknél éreztünk némi csalódottságot. Ez persze nem az összeszerelési és funkcionalitási dolgokra vonatkozik, hanem a kijelzőre. A terv az lett volna, hogy pár helyen leváltja a kerek Xiaomi BT szenzort – hiszen ez mégiscsak Zigbee –, azonban a kijelző betekintési szögei és a kontrasztja nem veszi fel a versenyt a Xiaomi megoldásával. Persze teljesen használható az eszköz, jól is mér, viszont alulról nézve (vagy messzebbről) a Xiaomi megoldása sokkal jobban olvasható.

A most érkező – és elővételben már megvásárolható – okosdugalj nagy valószínűséggel szintén a Xiaomi megoldásával akar versenyre kelni, hiszen náluk is elérhető egy kedvező árú Zigbee változat. A Blitzwolf dugalj képes lesz akár 16 A áramerősségű eszköz kapcsolására, ami közel 4000 Wattot jelent. Ez mindenre is elég egy háztartásban. Ennek okán az eszköz kissé robosztusabb az előd Wifis változattól, viszont itt is elérhető lesz az aktuális teljesítmény mérése.

Természetesen a dugalj képes együttműködni a népszerű hang alapú megoldásokkal, így a Google és Amazon rendszerével.

A dugalj jelenleg $11 összegért rendelhető elő a Banggood oldalán, ide kattintva.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →