State of the Open Home összefoglaló

Szombaton tartották a Nabu Casa – a Home Assistant mögött áló csapat – szervezésében a State of the Open Home nevű online eseményt. Az eseményen szó volt az ESPHome, WLED és Z-Wave JS megoldásokról is.

Az előadáson sok Home Assistant fejlesztő és rajongó szólalt meg, egy eléggé rendhagyó módon indítva: egy a Facebook alapítója által is bemutatott virtuális térben (Metaverse) ültek az asztalhoz beszélgetni. A három órásra hízott rendezvényen természetesen szó esett a Home Assistant-ot érintő változásokról. Ilyen fontos módosítás, hogy a jelenlegi Területek (Area) funkciót teljesen újragondolják Lovelace alapokon. Változtatnak ismét a Supervisor menüponton, ami ezentúl a Beállítások alatt lesz elérhető.

Paulus és DrZzs a Metaverse-ben

Fontos hír, hogy a Z-Wave JS jövőre certifikációt fog kapni, azaz hivatalos Z-Wave megoldás lesz.

Szó volt az ESPHome-ról is, mely tovább bővül: hamarosan már nem csak ESP alapú vezérlőkkel is használni tudjuk. De hogy addig se maradjunk új eszköz nélkül, már most támogatja a Sonoff népszerű termékét, az NSPanel-t.

Szó volt arról is, hogy fejlesztettek Apple ökoszisztéma irányába, pontosabban iOS és MacOS companion-on dolgoztak, ahol akár több szervert is meg fogunk tudni adni.

Végezetül kaptunk demót a Genie-ről – leánykori nevén Almond hang alapú megoldásról – mely lokálisan, felhő nélkül képes hang alapú vezérlési feladatokat ellátni, ezáltal teljesen el tudunk szakadni az internetet igénylő megoldásoktól.

Az egész esemény újranézhető itt:

 

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →