Hamarosan érkezik az új Sonoff MINIR3 és hozzá az S-MATE kiegészítő

Az újdonság azoknak készült, akik retrofit megoldást keresnek olyan helyre, ahol nem érhető el nulla vezeték a kapcsoló mögött.

A maximum 16A terhelhetőségű MINIR3 dobja az eddigi kinézetet, helyette a DUALR3 vonalat követi. Változás továbbá, hogy már nem rendelkezik kapcsoló bemenettel, helyette egy „hub” funkciót kapott: eWeLink-Remote néven. Ezzel a megoldással és az S-MATE kiegészítővel tudjuk – sima vagy nyomó – kapcsolóval együtt használni. Az eWeLink-Remote vezeték nélkül direktben vezérli – akár 50 m távolságról nyílt téren – a párosított eszközöket, így egy esetleges internet kiesés esetén is működik a helyi kapcsolhatóság. Egy S-MATE akár 3 MINIR3-mal is képes kommunikálni, akár plusz kábelezés nélkül is: mivel az áramforrása egy darab CR2032 gombelem. Mindenesetre érdekes megoldás, hogy szerelvény mögé elemes eszközt teszünk (igaz láttunk hasonlót a Philips Hue esetén is, ami akár 2 évig is bírja).

Természetesen a szokásos eWeLink funkciókat itt is megkapjuk, legyen szó az időzíthetőségről, vagy az automatizációkról. Ezen felül ennél is elérhető a DIY mód és a LAN Control. A szokásos papírok mellett a MINIR3 dobozában egy DIN rögzítő keretet is kapunk.

A MINIR3 és az S-MATE külön vásárolható meg $9.99 és $7.49 áron »

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →