Összefoglaló a 3. Virtuális Okosotthon Meetup-ról

Első előadásunkban Reéb Walter mutatta be a PLC otthonautomatizálási aspektusait, rögtön egy “mini programozást” is végigkövethettünk, láthattuk, mennyire “kézre áll” ez a megoldás is.

Szarvas Péter, a Chameleon Smart Home ügyvezető igazgatója mutatta be nekünk a Chameleon rendszert, ami nem igér mást, mint hogy “jövőállóvá” teszi az otthonunkat és megadja az okosredszer választás szabadságát anélkül, hogy mindent újra kellene kábelezni.
A Chameleon Smart Home dinamikusan fejlődik és bővíti kínálatát, az illeszthető rendszerek és a kínált megoldások terén is. Egyszerűen kezelhető, kifejezetten szép alkalmazáson keresztül vehetjük át az uralmat a rendszerünk felett, ha úgy szeretnénk, de hagyhatjuk az automatizációt is dolgozni, amit akár sablonokból is felépíthatünk néhány kattintással.
Sőt, ha be szeretnél költözni egy hétvégére egy “Chameleon okosotthonba”, azt is megteheted!

Schmidt András, a Verdom Kft. ügyvezető igazgatója a Loxone rendszerről mutatott 10+1 olyan dolgot, amit valószínűleg nem tudtál róla. Megemlítette a UPlan.io oldalt is, ahol akár néhány kattintással is megtudhatod, hogy mennyibe kerülne nagyságrendileg neked egy Loxone rendszer kiépítése, de ezen felül az ingatlanod WiFi lefedettségét is gyorsan optimalizálhatod a “hőtérkép” jellegű vizualizációjukkal.

Érdemes ellátogatni a bemutatólakásukba, ahol ki is próbálható, milyen megoldásokat lehet megvalósítani ezzel az okosotthon automatizálási rendszerrel.

A MeetUp lezárásaként a KNX protokoll és a mögötte rejlő lehetőségekbe engedett bepillantást Erdősi Dávid, az Elektro-Kamleithner Kft. project menedzsere.
A KNX, ahol közel 500 gyártó 80 000 termékkel képviselteti magát, a legrégebbi és legnagyobb épületautomatizálási platformok között szerepel, a 30 éves múltra visszatekintő protokollra számos otthon és nemzetközileg is ismert épület működése alapoz.
Dávid megmutatta, hogy nem csak az “okosság” játszik szerepet itt, hiszen a Berker kapcsolói között a minimalista stílustól a valódi pala, beton és szálcsiszolt acél mesterművekig, akár a Rosenthal porcelán megoldásokig is elmehet választékban az ügyfél.
Ez utóbbit akár személyesen is megtekintheted – előzetes bejelentkezés után – a bemutatótermükben.

Itt szeretnénk megköszönni a PLC Szervíz Kft-nek, a Verdom Kft-nek, Elektro-kamleithner Kft.-nek, a Chameleon Smart Home Zrt.-nek, hogy a Meetup színvonalát előadásaikkal emelték!

Íme a MeetUp anyaga felvételről:

Kövess minket!
more

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →