Összefoglaló a 3. Virtuális Okosotthon Meetup-ról

Első előadásunkban Reéb Walter mutatta be a PLC otthonautomatizálási aspektusait, rögtön egy “mini programozást” is végigkövethettünk, láthattuk, mennyire “kézre áll” ez a megoldás is.

Szarvas Péter, a Chameleon Smart Home ügyvezető igazgatója mutatta be nekünk a Chameleon rendszert, ami nem igér mást, mint hogy “jövőállóvá” teszi az otthonunkat és megadja az okosredszer választás szabadságát anélkül, hogy mindent újra kellene kábelezni.
A Chameleon Smart Home dinamikusan fejlődik és bővíti kínálatát, az illeszthető rendszerek és a kínált megoldások terén is. Egyszerűen kezelhető, kifejezetten szép alkalmazáson keresztül vehetjük át az uralmat a rendszerünk felett, ha úgy szeretnénk, de hagyhatjuk az automatizációt is dolgozni, amit akár sablonokból is felépíthatünk néhány kattintással.
Sőt, ha be szeretnél költözni egy hétvégére egy “Chameleon okosotthonba”, azt is megteheted!

Schmidt András, a Verdom Kft. ügyvezető igazgatója a Loxone rendszerről mutatott 10+1 olyan dolgot, amit valószínűleg nem tudtál róla. Megemlítette a UPlan.io oldalt is, ahol akár néhány kattintással is megtudhatod, hogy mennyibe kerülne nagyságrendileg neked egy Loxone rendszer kiépítése, de ezen felül az ingatlanod WiFi lefedettségét is gyorsan optimalizálhatod a “hőtérkép” jellegű vizualizációjukkal.

Érdemes ellátogatni a bemutatólakásukba, ahol ki is próbálható, milyen megoldásokat lehet megvalósítani ezzel az okosotthon automatizálási rendszerrel.

A MeetUp lezárásaként a KNX protokoll és a mögötte rejlő lehetőségekbe engedett bepillantást Erdősi Dávid, az Elektro-Kamleithner Kft. project menedzsere.
A KNX, ahol közel 500 gyártó 80 000 termékkel képviselteti magát, a legrégebbi és legnagyobb épületautomatizálási platformok között szerepel, a 30 éves múltra visszatekintő protokollra számos otthon és nemzetközileg is ismert épület működése alapoz.
Dávid megmutatta, hogy nem csak az “okosság” játszik szerepet itt, hiszen a Berker kapcsolói között a minimalista stílustól a valódi pala, beton és szálcsiszolt acél mesterművekig, akár a Rosenthal porcelán megoldásokig is elmehet választékban az ügyfél.
Ez utóbbit akár személyesen is megtekintheted – előzetes bejelentkezés után – a bemutatótermükben.

Itt szeretnénk megköszönni a PLC Szervíz Kft-nek, a Verdom Kft-nek, Elektro-kamleithner Kft.-nek, a Chameleon Smart Home Zrt.-nek, hogy a Meetup színvonalát előadásaikkal emelték!

Íme a MeetUp anyaga felvételről:

Kövess minket!