Okosrózsafűzér a Vatikántól

Vajon hogyan lehetne megfogni a mai „e” generációt? Mivel lehetne bevonzani a fiatalokat? Milyen viselhető technológiára lenne szükség?

Ezek a kérdések most nem egy szilikonvölgyi hightech cégnél merültek fel, hanem a Vatikáni állam részéről. Nem újdonság, hogy a katolikus állam nyit a modern techonlógiák felé, hiszen egyre nehezebb megfogni a fiatalságot, egyre csökkennek az aktív templomba járók száma.

Ennek apropóján készülhetett el az okosrózsafűzér, mely segít megtanulni a rózsafűzér használatát és a mindennapi hitbéli teendők betartását. Az eszköz kívülről a jól ismert vallási motívumokat hordozza magán, ráadásul szerintem eléggé divatosan. Az okosság viszont a belsejében lakozik, így képes követni a megtett lépéseket és az elégetett kalóriát. A fűzérhez tartozik Android és iOS alkalmazás, melyben vallási írásokat olvashatunk, illetve itt jelennek meg az eszközből származó adatok. Egy feltöltéssel 4 napig használhatjuk, utána el kell helyezzük a vezeték nélküli töltőként funkcionáló állványán. A fűzér amúgy jól bírja a minennapi használatot révén, hogy csepp-, por- és ütésálló, így bármilyen helyzetben készen áll egy imára.

Ha valaki szeretne egy ilyen eszközt – és szerencséjére rendelkezik Olaszországi címmel –, akkor 99 €-ért juthat hozzá ezen a linken.

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →