Nagy nevekkel bővült a CSA

Ismét új tagokat üdvözölhet a CSA, a Matter mögött álló szövetség, ráadásul van köztük jópár ismerős nagy múltú név.

Bár még az igazán nagy áttörésre várnunk kell, a Matter mögött állók nem lazsálnak, folyamatosan csiszolnak a hamarosan érkező megoldásokon. Mi sem példázza jobban, mint hogy folyamatosan bővül a támogató szervezetek köre. A napokban köszöntött új tagok több ismerős név is feltűnhet: vízmelegítőiről és kazánjairól híres Ariston, HomeKit kompatibilis megoldásaival népszerűvé vált Meross, ipari hálózati eszközeiről ismert Cisco, számítógépes perifériákat és memória modulokat gyártó Corsair, infra vezérlőiről híres kínai Broadlink, klíma berendezéseiről ismert Hisense, processzorairól és számítástechnikai megoldásairól elhíresült Intel vagy éppen a minőségi okos hangfalairól ismert Sonos.

Bár sokan kételkednek a Matter sikerében, a mögötte álló összefogás példa értékű; a jelenlegi piaci szereplők nagyja támogatja a megoldást. Sőt lassan az is kijelenthető lesz, hogy piaci hátrányt szenvednek majd el azok, akik a megjelenéskor nem támogatják a technológiát. Persze a dolog nem fehér és fekete; még nagyon sok kérdést kell megválaszolni, nagyon sok fejlesztést kell eszközölni. Annyi biztos, hogy az irány jó és már nagyon várjuk, hogy megmutassa erejét.

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →