Megjelent a SONOFF Zigbee Bridge Pro

Erős frissítés érkezett a Sonoff Zigbee vonalára egy új hub személyében, mely nem csak több eszköz kezelésére lett alkalmas, hanem funkcióit tekintve is komolyabb lépés.

Bár külsőleg azonos a régi és az új Zigbee Bridge, a belső nagy fejlődésen ment keresztül. Ha technikai oldalról nézzük, akkor a korábbi ESP8266EX chipet egy erősebb ESP32-es verzióra, illetve a Zigbee kommunikációért felelős EFR32MG21-et a már sokak által ismert CC2652P-re cserélték. Utóbbi jól teljesít Zigbee koordinátorként, így nem meglepő, hogy a korábbi 32 aleszköz helyett itt már akár 128 darab is csatlakoztatható. Ez impozáns négyszeres növekedés, mely elég lehet akár egy családi ház vezeték nélküli okos eszközeinek kiszolgálására.

Szoftveres téren az új Bridge kiegészült biztonsági funkciókkal is, mely egyfajta egyszerűbb riasztó feladatokat lát el. Például ha nem tartózkodunk otthon, akkor a biztonsági funkció aktiválásával a mozgásérzékelő vagy a nyitásérzékelő alapján képes jelezni az illetéktelen behatolókat. Ezen üzemmódok között ráadásul könnyen válthatunk.

Viszont az igazán nagy frissítés a Local Smart Scene funkció megjelenése, ami a felhő nélküli helyben futtatott automatizációkat jelenti. Ezentúl tehát nincs szükség felhős kommunikációra ahhoz, hogy a Zigbee Bridge alá rendelt két Zigbee eszköz egymást vezérelje Smart Scene-ken keresztül. Sőt, az időzítések is működnek, ha netán megszakadna a szerverrel a kapcsolat. Persze a funkció limitált, hiszen bizonyos smart funkciókhoz szükséges az internet megléte, de az alap funkciók így végre helyileg is vezérelhetőek maradnak, történjék bármi.

Az új Bridge Pro természetesen támogatja a korábban megjelent Sonoff Zigbee eszközöket, illetve a Google és az Amazon asszisztenseit.

Bővebb információ a gyártó oldalán »

 

 

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →