Megjelent az ETS Home Edition

A KNX rendszerek telepítéséhez használt szoftver új változata egyfajta nyitás az otthoni rendszerek felé. De elég lesz ez?

A KNX sok szempontból nagyszerű épület automatizálási megoldás, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy gyártó független. Sajnos azonban a telepítése nem egyszerű, főleg annak tudatában, hogy az ehhez használt szoftver az átlag felhasználónak drága. A demo csak kipróbálásra jó, a 200 €-s Lite maximum 20 eszközt kezelt, a teljes verzió meg 1000 €, amit az ingatlan tulajdonos nem tud, vagy nem akar megfizetni. Így mindenképpen telepítői segítségre van szüksége.

Persze sok KNX gyártó reagált erre az igényre, így kaptuk meg például a theben LuxorLiving vagy a häger KNX Easy vonalát. Ezek teljes értékű – maximum kicsit egyszerűsített – KNX termékek, amik előre fel vannak programozva, vagy egy egyszerűbb szoftverrel beállíthatóak. Természetesen ezen termékvonalak ETS nélkül csak saját berkeiken belül képesek működni.

Erre lehetett reakció az új ETS Home Edition, mely az eddigi Lite verzióhoz képest jelentősen több, maximum 64 eszközt képes kezelni egy projektben, amiből nem is enged többet. Ez a változat igaz nem kerül annyiba – mint a teljes –, mégis drága a 350 € árával. Ez főleg annak tudatában, hogy sok konkurens nem kér pénzt a telepítéshez használt szoftverért. Persze a kompatibilitásnak és a nagy termékpalettának ára van.

Javára legyen írva, hogy ha most vásároljuk meg az 5-ös verziót, akkor ingyenesen megkapjuk később a 6-os változatot, melyet hamarosan elérhetővé tesznek. Ez igaz a teljes verzióra is. Ezen felül ha van eCampus kuponunk, akkor akár 43%-ot le tudunk faragni az árból. Ha éppen lejárt a kuponunk, akkor mindenképpen érdemes írni a support csapatnak, ahol kérhetünk egyedi ajánlatot.

További részletek az ETS Home Edition angol nyelvű oldalán »

 

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →