Megjelent a Sonoff Switchman R5 vezeték nélküli kapcsoló

A Sonoff úgy néz ki teljes termékpaletta megújításába kezdett, hiszen itt van az M5 kapcsoló vezeték nélküli párja, az R5.

Az új teljesen vezeték nélküli kapcsoló 6 csatornás kivitelben érkezik és akár 2 évig képes működni 2 darab gombelemről. Ehhez nem Wifit és a szokásos RF megoldást használja, hanem a gyártó új eWeLink-Remote nevezetű megoldását, mely egy nagyon testreszabott Bluetooth alapú megoldás. Ennek előnye az energiatakarékos működés mellett az, hogy nem kell gateway; ugyanis ezt a funkciót a vezérelni kívánt eszközök töltik be. Ezt jelenleg az M5 kapcsoló, a MINIR3 vagy a B02/B05 izzó támogatja. Ezért a kapcsolót ezek alá kell felvenni, mint aleszköz, viszont utána szinte bármit vezérelhetünk rövid, dupla vagy hosszú nyomással. Ezzel akár 18 jelenetet is indíthatunk.

A kapcsolóhoz a gyártó mellékel egy matricaívet is, mely segít a funkciók láthatóvá tételében. Ez nagyon kedves gesztus, hiszen sok esetben pont ez okoz fejtörést a nem járatos személyek részére.

Az újdonságról részletesebben a gyártó oldalán, ahol elő is tudjuk rendelni »

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →