ComfortClick bOS új funkciók: MQTT, KNX Secure, …

Nemrégiben jelent meg a népszerű KNX-re épülő épületautomatizálási központ rendszerének új változata, mely több újdonsággal is kecsegtet.

Az új bOS változatban megjelenik az MQTT támogatás, mely egyre népszerűbb nem csak hobbista körökben. Ráadásul nem csak kliens, de bróker funkciókat is ellát a ComfortClick rendszere. Ezzel akár egyedi eszközök sorát is a rendszerbe integrálhatunk, vagy magát a ComfortClick-et integrálhatjuk más rendszerekkel.

Az MQTT mellett bővült a KNX képesség is, mely innentől támogatja a KNX Secure protokollt is. A KNX Secure-t használó eszközök AES128 titkosítással vannak ellátva, így garantált az adataink védelme.

Persze kapunk további új funkciókat is mint, a Modem (SMS küldéses vagy telefonhívásos értesítés), Denon HEOS multiroom audio, Fibaro HC3 Lite támogatás, friss Z-Wave driver,  BACnet írásos prioritási támogatás és RPC többparaméteres támogatás.

Az újdonságokról bővebben a ComfortClick oldalán lehet olvasni »

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →