Megjelent a Sonoff SwitchMan okos fali kapcsoló névre keresztelt termékcsalád

Ahogy már az NSPanel alatt láthattuk és korábban sejtettük, az új termékcsalád ugyanarra az alapra épít, mint ami az NSPanel-lel érkezett.

A termék 2 féle méretben és azon belül 3 változatban kapható. Választhatunk a nagyobbik 86-os típusból, vagy a kisebbik 80-asból, melyhez viszont vásárolhatunk soroló keretet is. Mérettől függetlenül választhatunk 1, 2 és 3 gangos változat közül.

Szín terén nem sok lehetőségünk van, ugyanis bármilyen kialakítást válasszunk is, csak az NSPanel-nél megismert antracit szürke színben kapjuk a terméket, illetve a kiegészítő soroló keretet. Anyaghasználat terén főleg a műanyag uralkodik, de azzal az NSPanel kapcsán se volt problémánk: hiszen a PC-V0 bizonyos ideig ellenáll a lángoknak. Amúgy szerintem elég vagányan néz ki pár ilyen kapcsoló az NSPanel mellett.

A fizikai gombokkal szerelt M5 fali kapcsolócsalád természetesen az eWeLink platformján használható, ahol az eddig megszokott funkciókat kapjuk, így természetesen hanggal is vezérelhetjük, vagy automatizáláshoz használhatjuk. Lehetőségünk van például lépcsőházi kapcsoló kialakítására is kettő, vagy több M5 használata esetén. A fizikai visszajelzés mellett kapunk LED-es indikátorokat is, melyek állapottól függő színben világítanak. Ezen felül viszont itt kapunk plusz kényelmi funkciót is, hiszen ezen LED-ek fényereje testre szabható. Ez hasznos, hiszen a korábbi érintős kapcsolóknál sokszor volt probléma a túl nagy fényerő.

A párosítás itt szintén egyszerű Bluetooth-on keresztül, mivel ennek alapja is már az ESP32-es MCU. Ebből következik hogy az eszköz WiFi-n kommunikál, azon belül is 2.4 GHz-n. Ebben nincs különbség a két típus között, viszont maximum terhelhetősége más az 1, 2 és 3 gangosnak. Míg az első maximum 10A, addig a 2 gangos 5A csatornánként, ami 2A-re csökken a 3 gangos esetében.

Bővebb információk a gyártó hivatalos oldalán:

 

Az árak kialakítástól függően $ 17.99 és $ 22.49 között alakulnak az Itead shop-ban »

Ha fehér színben keresünk eWeLink rendszer alá hasonlót, akkor a hazai kereskedőnél kapható SmartWise-t érdemes megnézni, ami jelenleg éppen akciós »

 

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →