Elérhető az ESP-NOW eszközök közti kommunikációs megoldás

Az Espressif pár éve jelentette be az ESP-NOW eszközök közti direkt kommunikációra kifejlesztett protokollját. Ehhez kaptunk most részletesebb információkat és minta alkalmazást.

A projekt célja egy olyan kommunikációs protokoll, mely az Espressif által leegyszerűsített kommunikációs rétegen alapul. Ez a gyakorlatban az OSI által használt 5 réteget egyre csökkenti, illetve elhagy további információkat az adatcsomagból, például a fejléceket. Ezáltal az egész kommunikáció felgyorsul, miközben a szükséges erőforrás igény is csökken. Ezt a megoldást direkt eszköz-eszköz közötti kapcsolatra, vagy egy a többhöz eszköz kapcsolatra lehet használni router nélkül.

A technológiát az ESP vezérlők már most támogatják, mely egyaránt használható hibakeresésre, direkt vezérlésre, vagy könnyebb párosításra, elosztott firmware frissítésre. A projekt jelenleg még béta állapotú, ezért körültekintően használjuk.

 

Projekt oldal »

Dokumentáció »

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →