Evotronics Kameleon

A Kameleon egy 100%-ban magyar fejlesztésű épületautomatizálási rendszer, melynek alapja a DIN sínre illeszthető Kameleon Light vezérlő, ami programozói tudás nélkül egyszerűen telepíthető alapvető villanyszerelői ismeretek birtokában.

A Kameleon Light egy univerzális eszköz, mely 16 (15+1) tipizált előre beállított programmal érkezik, melyeket könnyen lehet paraméterezni. Telepítése emiatt könnyű, nem igényel nagyobb szakértelmet, mivel a 16 program közül csak ki kell választani a felhasználási hely szerinti módot, ezért vezérelhet világítást, dimmerelt világítást, fűtést, térfűtést, redőnyt, árnyékolót, ablakokat, kaput vagy valamilyen egyedi eszközt. Ha ez nem lenne elég, lehetőség van egyedi program futtatására is.

A modul 8 darab impulzus bemenettel és 8 darab relés (EMR vagy SSR) kimenettel rendelkezik és egy készülék egy féle tipizált funkciót képes ellátni (például vagy világítás vagy redőny vagy fűtés vezérlés), így a különböző funkciókhoz több modult kell telepíteni, amelyek egymással a rendszerbuszon keresztül kommunikálnak, de akár egy modul is üzemeltethető önállóan (elosztott intelligenciájú eszköz). Egy ilyen hálózatban akár 128 modul is lehet.

A rendszer támogatja a csoportvezérlést, azaz lehetőségünk van több eszköz működését egyszerre vezérelni, például a egy szoba világítását.

A rendszerhez külön illeszthető akár Bluetooth vagy Wifi modul, amivel Android vagy iOS okostelefonunkkal vagy tablettel vezérelhetjük a rendszerünket. Wifi modul esetén akár távolról is.

A készülékekre 36 hónap garancia van és rendelkezik az MSZ EN 50491-3 Lakások és épületek elektronikus rendszereinek (HBES), valamint épületautomatikai és szabályozási rendszereinek (BACS) általános követelménye vonatkozó szabványnak megfelelő vizsgálatokkal.

Forrás: Evotronics