Újabb smart eszközökkel bővül az IKEA kínálata

Az IKEA Home intelligens termékcsalád, amely aTRÅDFRI jeltovábbítóhoz csatlakoztatva mobil alkalmazáson keresztül vezérelhető, kibővült a NYMÅNE függőlámpával és a TREDANSEN és a PRAKTLYSING elektromos rolókkal. E mellett érkezik még a VAPPEBY vezeték nélküli hangszórós lámpa SpotifyTap playback™ funkcióval.

Az IKEA egyre több figyelmet fordít termékeinél az okos funkciókra, ennek eredménye, hogy a korábban csak világítással foglalkozó termékcsaládja egyre több új funkciót kap. Jó példa erre a gyártó elektromos rolói, melyek vezeték nélkül akkumulátorról képesek üzemelni. A TREDANSEN és a PRAKTLYSNING is ilyen termékek, melyekhez előre társított jelismétlő és távirányító is tartozik. Működésüket tekintve azonosak, csak a lamellák kialakításában térnek el; sejtes illetve cellás változatok.

Persze lámpa terén sem kell félteni őket, hiszen kapunk egy szabályozható függőlámpát a NYMÅNE személyében. Ennél ráadásul a fényerő szabályzás mellett a színhőmérséklet is állítható 2200 kelvin (melegen izzó), 2700 kelvin (meleg fehér),és 4000 kelvin (hideg fehér) között. Külön plusz pont, hogy az izzó amúgy cserélhető, illetve a színvisszaadási index (CRI): <90, ami nagyon jónak mondható. A vezérléséhez külön megvásárolható a jeltovábbító és a távirányító.

A VAPPEBY egy érdekes hibrid, mert egyszerre vezeték nélküli lámpa és Spotify képes Bluetooth hangszóró. Kialakításában is különleges a kültéren is használható megoldás, melynek beépített akkumulátorát a külön vásárolható USB adapterrel tudjuk tölteni.

Ezeken felül érkezett még a BETTORP 2 az 1-ben készülék, mely hordozható lámpa és Qi vezeték nélküli töltő is egyben. A lámpa modul 4 tölthető akkumulátorral kiegészítve szintén Qi-n keresztül tölthető, így kényelmes megoldást jelenthet az éjszakai bóklászók számára.

 

Bővebben az IKEA sajtóközleményében olvashatsz a termékekről »

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →