Philips HUE és Tasmota támogatást kapott az NSPanel

Még csak előrendelésben érhető el a Sonoff legújabb terméke az NSPanel, mégis nagy az érdeklődés DIY körökben. Nem véletlen, hiszen egy jó árú és nagy tudású fali vezérlőről van szó.

A Sonoff háza táján is tudják ezt, ezért nemrég elérhetővé tettek egy részletes leírást a belső felépítéséről, ami így megkönnyíti az egyedi megoldásokat készítők dolgát. Ennek köszönhetően már meg is érkezett a Tasmota támogatás. (Aki nem ismerné, ez az egyik legnépszerűbb firmware az ESP chipre épülő megoldások esetében.) Mivel a kijelző külön vezérlővel rendelkezik, ezért az egyedi firmware csak az ESP32 működését érinti, a felület marad a gyári megoldás. A megjelenített dátum és időjárás információkhoz szükséges adatokat a Tasmota konzolon tudjuk beállítani, így ezek továbbra is támogatottak, ahogy a több specifikus funkció is. Részletes beállításokat ide kattintva érhettek el, illetve elérhető egy német nyelvű videó is a témában:

 

De ha valaki még nem érzi magában a késztetést a firmware cserére, annak jó hír, hogy már gyári állapotban is bővült a támogatott eszközök köre. Napokban jelentette be a Sonoff, hogy az NSPanel Philips Hue támogatást kapott, amivel az egyik legnépszerűbb világítási megoldás vált elérhetővé mindenféle fizikai beavatkozás nélkül. A frissítés még tesztelés alatt van, de hamarosan elérhetővé válik mindenki számára.

 

Az NSPanelt itt tudod előrendelni kedvezményes áron »

Hivatalos magyar Sonoff viszonteladó »

 

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →