Itt a Loxone új terméke: az Intercom video kaputelefon

A Loxone nem tétlenkedik az új kampusz építése közben sem. Nemrég jöttek ki az Audioszerverrel, de már is itt van egy újabb – állításuk szerint – forradalmi termék.

A Loxone Intercom-ot tegnap mutatták be egy online esemény keretében, de már napokkal korábban osztottak meg apró részleteket a termékről. Bár eddig is volt kaputelefon megoldás Loxone rendszer alá, az új Intercom nagyban eltér a régi vonaltól és a konkurencia megoldásaitól.

Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kell süllyeszteni, ami miatt bármilyen felületre felszerelhető. Ehhez mindössze egy keretet kell a falra rögzíteni, ami majd tartja az eléggé vékonyra tervezett eszközt. És ha már vékonyság, az Intercom nem sokkal nagyobb, mint egy normál kapcsoló. Előlapja fekete vagy fehér üveg borítást kapott, ami eléggé elegánssá teszik a megjelenést.

Az eszköz kis mérete ellenére funkciókban gazdag, természetesen adott a két irányú audio kommunikáció, a nagylátószögű HD videó android vagy iOS smart eszközünkön, text to speech, közelség érzékelő, háttérvilágítás, rejtett hangszórók és természetesen az időjárás álló kivitel.

A működéséhez szükséges áramforrást Loxone Tree vagy POE Ethernet megoldásokról tudjuk biztosítani. Utóbbi azért is jó választás, mivel a kommunikációhoz is ezt használja. A Loxone Tree használata is javasolt, mivel az Intercom kiegészíthető Tree-s NFC-s számlappal, ami beléptetéshez is használható.

Az Intercom itthon 231.013 Ft-ért vásárolható meg.

A bejelentésről készült videó itt tekinthető meg:

A termék adatlapja ide kattintva érhető el.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →