Firmware hiba miatt lehetőség szerint kerüljük a Z-Wave 700-as vezérlők használatát, javasolja a Z-WaveJS fejlesztője

A Home Assistant kiadott egy riasztást, mi szerint aki teheti kerülje a 700-as Z-Wave vezérlők használatát egy firmware hiba miatt. Alább a közlemény.

Kerülje a 700-as sorozatú Z-Wave vezérlőket

Míg a 700-as sorozatú Z-Wave vezérlőket a Z-Wave JS támogatja, ezeknek az eszközöknek a firmware-ében jelenleg van egy hiba, amely egyes hálózatokon a mesh elárasztását és a vezérlő leállását okozhatja. Jelenleg az összes 700-as sorozatú vezérlő ugyanazt a firmware-t használja, és ki van téve ennek a hibának. A Z-Wave JS és több gyártó értesítette a Silicon Laboratoriest, és megoldásra vár.

Kerülő megoldás

A felhasználóknak lehetőleg kerülniük kell a 700-as sorozatú vezérlőkre való frissítést. Azoknak a felhasználóknak, akik már frissítettek, és tapasztalják a hiba hatásait, fontolóra kell venniük az 500-as sorozatú vezérlőre való visszaminősítést. Ez sok vezérlő esetében megtehető úgy, hogy biztonsági másolatot készít a 700-as sorozatú vezérlőről, és visszaállítja a biztonsági másolatot az előző vezérlőre a Zwavejs2mqtt használatával. Az 500-as sorozatú vezérlőnek a Z-Wave SDK 6.61-es vagy újabb verziójával kell rendelkeznie, ezért előfordulhat, hogy firmware-frissítésre lesz szükség. Zwavejs2mqtt >6.3.0 is szükséges.

Azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek második, 500-as sorozatú vezérlővel, úgy konfigurálják Z-Wave eszközeiket, hogy elkerüljék a gyakori üzeneteket, például az energiafigyelőket, amelyek néhány másodpercenként frissítik az értékeket. Noha ez nem oldja meg a problémát minden felhasználó számára, sokan, akik gyakran halk hálókat használnak, el tudták kerülni a hiba hatásait.

Forrás: https://alerts.home-assistant.io/

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →