CES 2022: Okosizzó mely figyeli a pulzusod

Sokat beszélgettünk már a gondoskodó otthon témájáról, mivel ez is egy felhasználási területe lehet egy igazi okos otthonnak. Ehhez érkezett most a Sengled új okos izzója.

A Sengled Zigbee, WiFi és Bluetooth okos villágítási megoldások gyártásával foglalkozó cég, melynek egyik újdonsága a CES-en bemutatott Smart Health Monitoring izzó. Ez a termék képes nyomon követni a felhasználó alvási ciklusát kiegészítve különféle biometrikus mérésekkel, mint pulzusszám és testhőmérséklet. Ráadásul Bluetooth mesh képessége miatt – több eszköz esetén – használható viselkedés követésre is, így például fel tudja ismerni a hálózat, ha valaki elesett. Működéséhez nem kell külön hub, mivel Wifi kapcsolattal is rendelkezik, illetve Matter támogatást is kapni fog.

Az egyenlőre fejlesztés alatt álló termékről még nem sok derült ki, de várhatóan 2022 negyedik negyedévében kezdik meg a forgalmazását.

Wi-Fi Video-Sync TV

A gyártó a fentin kívül több terméket is bemutatott, melyek közül kiemelkedik még a TV tartalmát követő háttérvilágítási megoldása. Ez az Ambient light-hoz hasonló termék, viszont nem a HDMI jelét használja a tartalom szinkronizálásához, hanem a TV tetejére helyezett apró kamerát. Érdekes megközelítés, azt meg kell hagyni.

Ezeken felül a gyártó idén több termékkel is készül, mint például az egyedileg címezhető kültéri led égősora, akkus hordozható LED lámpa, illóolaj diffúzor lámpa, nyitás érzékelő, mozgás érzékelő és sülyeszetett mennyezeti lámpa.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →