CES 2022: A Tuya megerősítette, hogy támogatja a Matter-t

Bár a Tuya eddig is a Matter mögött álló csoport tagja volt, a bejelentésnek mégis komoly jelentősége van. Hiszen a Tuya platformja jelenleg a világ egyik legnagyobb IoT megoldása, így a platform szintű támogatásnak nagy súlya van.

A CSA igazgatói tanácsának tagjaként már a kezdetektől aktívan részt vállal a Tuya a nyílt szabvány létrehozásában. A most bejelentett hír azért is fontos, mert ez alapján a platform alá tartozó gyártók hamarosan minden eszközt megkapnak ahhoz, hogy könnyen és gyorsan Matter támogatással rendelkező termékekkel lépjenek a piacra. Bizonyos esetekben ráadásul elég lesz csak egy firmware frissítés kiküldése azokra az eszközökre, melyek megfelelnek a hardveres követelményeknek. Ráadásul ez a szám jelentős, hiszen a Tuya 1100 termékkategóriája alá 446 00 regisztrált fejlesztő szállít megoldásokat. Ezek között olyan nevek is szerepelnek, mint a Schnedier Electric, vagy éppen a Lidl.

 

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →