Bemutatták az Apple Home Key támogatással rendelkező Aqara okos zárat

Az Aqara bemutatta új okos zárát, a Smart Door Lock A100-at, mely már az új Apple Home Key megoldását is támogatja.

Ezzel lehetővé válik akár a FaceID, TouchID vagy épp Watch alapú ajtónyitás Apple felhasználók számára. A Home Key az Apple Walletban tárolt virtuális NFC alapú kulcs, melyet az elsők között kezd el használni az Aqara. Ezen felül az A100 a gyártó termékeire jellemző letisztult minőségi kivitelezést kapta, mely természetesen vandál védelemmel is el van látva. A Zigbee és Bluetooth képes eszköz támogatja az Apple HomeKit mellett a Google Asszisztensét is, így hangvezérléssel is zárható. Természetesen az Aqara okos otthon rendszerében automatizálásokban is használható.

Lehetőségünk van továbbá automata zárást beállítani; figyelmeztetést küld nyitva hagyott ajtó esetén; nyitható ujjlenyomattal (3D); megadhatunk több felhasználót, vendéget, egyszer használható pin kódot, melyek akár egy bizonyos napszakra is korlátozhatóak. A lemerülés végett sem kell aggódnunk, mivel 18 hónapig képes működni egy feltöltéssel, de ez után is nyitható biztonsági kulccsal.

Az A100 első körben Ázsia egyes piacain, majd az USA-ban fog megjelenni, de remélhetőleg az Európai piacon is elérhetővé válik.

 

Bővebb információ »

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →