Kategóriák: HírekKiemelt

Megjelent a Loxone Miniserver Go új verziója

A retrofit megoldások mellé szánt Miniserver Go a vezetékes megoldásokat leszámítva tudásban és funkciókban a Miniserver-rel azonos volt. A második generációval azonban nagyban nőtt a teljesítmény és megjelentek új biztonsági elemek, amik immár megérkeztek a Miniserver Go Gen2-be is.

Első és leginkább szembetűnő változás, hogy kívülről nincs különbség, az új Miniserver Go teljesen megegyezik a külsőségeket tekintve az előző generációval. Viszont ahogy korábban, itt is a Miniserver tulajdonságait örökölte meg, azaz lett HTTPS/SSL titkosítás, IPv6 protokoll, 21x gyorsabb számítási kapacitás és a Loxone Air teljesítménye is nőtt, pontosabban meg 3x-ozódott. Nem változott viszont, hogy maximum 128 Loxone Air eszközt képes kezelni, viszont ezeket mesh hálózatban. Szintén megmaradt a Loxone Link alapú bővíthetőség, amivel akár 30 kiegészítővel bővíthetjük a rendszerünket.

Persze nem csak a Miniserver Go Gen2 volt az elmúlt időszak újdonsága, hiszen a Loxone bemutatta többek között az új Audio Server-t, illetve megjelent a Schueco Extension, mely a Schueco TipTronic SimplySmart ablakait és ajtóit képes a Loxone rendszerbe integrálni. Ezen kívül érkezett még egy Tree megoldásra épülő süllyesztett jelenlét érzékelő, mely találóan a Flush-mounted Presence Sensor Tree nevet viseli. Ezek mellett azonban érkezett egy másik termék is a napokban, mely a Tree to Air Bridge nevet viseli és átjárót képez a Loxone Tree és a Loxone Air megoldások között, teszi mindezt alig 4×4 centis méretben. Így könnyen elrejthető normál szerelvényes dobozban, ráadásul a betáplálásához is elég csak a Tree kábel.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt