Kategóriák: Leírások

Mi történik, ha egy vezeték nélküli riasztó jelét zavarjuk? (video)

Manapság egyre többször téma a vezeték és vezeték nélküli technológiák esetén az üzem biztonság, mely kiterjed a felhő alapú működésre is. Mi a helyzet egy biztonsági rendszer, egy riasztó szemszögéből vizsgálva? Erre ad választ a vezeték nélküli riasztó rendszereket gyártó Ajax System videója.

Sokan félnek a vezeték nélküli és felhős technológiáktól korábbi rossz tapasztalatok vagy előítéletek miatt, azonban – ahogy az alábbi videó is mutatja – a technológiák megfelelő használatával egy megbízható rendszert kapunk. A videóban ugyanis egy eléggé költséges jelzavaróval próbálják az Ajax vezeték nélküli riasztó rendszert megzavarni – ami sikerül is –, de lássuk mi történik:

Pár szó az Ajax rendszerről:

Az Ajax a riasztók új generációját képviseli és a saját Jeweller nevű vezeték nélküli technológiájára épít, mely alacsony fogyasztás mellett – akár 7 év egy elemről – nagy üzembiztonságot valósít meg, azaz képes 0,15 másodperc alatt jelezni a szenzor változást, akár 2000 m távolságról (szabad téren), miközben minden kommunikáció titkosított és zavar védett. A fő egység egy többfajta kommunikációra képes szünetmentesített hub, mely a szenzorok adatait dolgozza fel és továbbítja a felhő alapú alkalmazások vagy távfelügyelet felé. A teljes rendszer beüzemelhető retrofit módon és utólag bármikor könnyen bővíthető, ráadásul akár okosotthon eszközökkel is (fali dugalj, pogácsa relé).

Az Ajax több szakmai díjat is nyert megoldásaival. E mellett viszont design szempontból sem elhanyagolható, hiszen a modern formavilága jól illeszkedik akár irodai, akár luxus ingatlanokba is. Az Ajax termékeket itthon az Alarm Automatika forgalmazza.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt