Megjelent a Loxone Miniserver Go új verziója

A retrofit megoldások mellé szánt Miniserver Go a vezetékes megoldásokat leszámítva tudásban és funkciókban a Miniserver-rel azonos volt. A második generációval azonban nagyban nőtt a teljesítmény és megjelentek új biztonsági elemek, amik immár megérkeztek a Miniserver Go Gen2-be is.

Első és leginkább szembetűnő változás, hogy kívülről nincs különbség, az új Miniserver Go teljesen megegyezik a külsőségeket tekintve az előző generációval. Viszont ahogy korábban, itt is a Miniserver tulajdonságait örökölte meg, azaz lett HTTPS/SSL titkosítás, IPv6 protokoll, 21x gyorsabb számítási kapacitás és a Loxone Air teljesítménye is nőtt, pontosabban meg 3x-ozódott. Nem változott viszont, hogy maximum 128 Loxone Air eszközt képes kezelni, viszont ezeket mesh hálózatban. Szintén megmaradt a Loxone Link alapú bővíthetőség, amivel akár 30 kiegészítővel bővíthetjük a rendszerünket.

Persze nem csak a Miniserver Go Gen2 volt az elmúlt időszak újdonsága, hiszen a Loxone bemutatta többek között az új Audio Server-t, illetve megjelent a Schueco Extension, mely a Schueco TipTronic SimplySmart ablakait és ajtóit képes a Loxone rendszerbe integrálni. Ezen kívül érkezett még egy Tree megoldásra épülő süllyesztett jelenlét érzékelő, mely találóan a Flush-mounted Presence Sensor Tree nevet viseli. Ezek mellett azonban érkezett egy másik termék is a napokban, mely a Tree to Air Bridge nevet viseli és átjárót képez a Loxone Tree és a Loxone Air megoldások között, teszi mindezt alig 4×4 centis méretben. Így könnyen elrejthető normál szerelvényes dobozban, ráadásul a betáplálásához is elég csak a Tree kábel.

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →