Kategóriák: Hírek

CES2019: Okospárnával a jobb alvásért

Bizonyára sokakkal előfordult, hogy rosszul aludt és e miatt az egész napjára árnyékot vetett a rossz közérzete. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontos a mindennapok során, ezért több gyártó több terméke segíti ezt a folyamatot.

Egyre elterjedtebbek az okoskarkötők, ezért egyre többen kapnak valamilyen visszajelzést az alvásciklusukról – amit vagy kamatoztatnak valamilyen módon, vagy nem. Ráadásul egyre többen próbálnak tenni a jobb levegő minőségéért légtisztítással, párásítással vagy épp párátlanítással. Vannak olyanok is, akiknél különféle háttérhangok segítik az alvást, és/vagy illatok – ilyen például a bacon sercegését imitáló app az illat kiegészítővel.

De mi a következő lépés? A Moona szerint az okospárna. De mi is ez, mitől okos? A termék tervezése során arra jutottak, hogy a jó alváshoz ideális hőmérséklet kell, ami viszont az egyes periódusok alatt nem állandó. Ezért készítettek egy olyan párnahuzat alá helyezhető eszközt, ami képes ezt a hőmérsékletgörbét lekövetni az éjjeliszekrényre helyetett főegység segítségével. A Moona a vízágyakból merített ötlet alapján a hőközlésre vizet használ, melyet a párna és a fejegység között keringet, természetesen ezt olyan halkan, hogy ne zavarja meg az alvásunkat. Így elkerülték, hogy bármilyen elektronika legyen a fejünk közvetlen közelében.

A Moona ezzel a megoldással jobb alvást, több mélyalvást, fittebb ébredést ígér, melyet az eszközhöz mellékelt mobil appal ellenőrizhetünk is.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt