Kategóriák: Hírek

CES2019: Szélsebes és hatékony robotporszívó kedvező áron?

Manapság elég erős a robotporszívók versenye a piacon, hiszen a régi motorosnak számító iRobot-ot népszerűségben beelőzte a Xiaomi, ami nem is meglepő, hiszen olcsóbb a konkurensnél, és hatékonyságban is felveszi vele a versenyt.

Ebbe a mezőnybe érkezik a Trifo Ironpie nevű takarító robot, mely nem kevesebbet állít, mint hogy 10%-kal hatékonyabb tud lenni vetélytársainál, úgy hogy közben olcsó marad. Ez azért bátor állítás, igaz tényleg a belépő kategóriához árazták be $299 árával.

Hogy a fenti állítást teljesíteni tudják, a Trifo kifinomult térképezési rendszerrel láttal el az Iropie-t, mely segítségével a leggyorsabb és leghatékonyabb tisztítást képes kidolgozni. A rendszer magját egy a robotporszívó tetejére szerelt kamera képzi, melyet több másik érzékelő is kiegészít. Ezt a megoldást több nagy gyártó is használta már – ilyen például a Samsung, vagy az iRoboot –, melynek lényege a mennyezet és a porszívó feletti rész elemzése. Ezzel szemben a Xiaomi készülékei lézeres radart alkalmaznak, ahol a porszívón elhelyezett szenzor magasságában történik a vízszintes érzékelés.

Ezt a kamerás rendszert a Trifo egy eléggé erősnek mondható 4 magos processzorral támogatta meg, amivel valós idejű követést és „Deep Environmental Learning”, azaz meseterséges intelligencia általtal támogatott helyzet elemző képességet ígérnek.

Természetesen a porszívóhoz tartozik egy mobil alkalmazás, amit később Amazon Alexa és Google Assistant integrációval is el fognak látni.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt