CES2019: Okospárnával a jobb alvásért

Bizonyára sokakkal előfordult, hogy rosszul aludt és e miatt az egész napjára árnyékot vetett a rossz közérzete. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontos a mindennapok során, ezért több gyártó több terméke segíti ezt a folyamatot.

Egyre elterjedtebbek az okoskarkötők, ezért egyre többen kapnak valamilyen visszajelzést az alvásciklusukról – amit vagy kamatoztatnak valamilyen módon, vagy nem. Ráadásul egyre többen próbálnak tenni a jobb levegő minőségéért légtisztítással, párásítással vagy épp párátlanítással. Vannak olyanok is, akiknél különféle háttérhangok segítik az alvást, és/vagy illatok – ilyen például a bacon sercegését imitáló app az illat kiegészítővel.

De mi a következő lépés? A Moona szerint az okospárna. De mi is ez, mitől okos? A termék tervezése során arra jutottak, hogy a jó alváshoz ideális hőmérséklet kell, ami viszont az egyes periódusok alatt nem állandó. Ezért készítettek egy olyan párnahuzat alá helyezhető eszközt, ami képes ezt a hőmérsékletgörbét lekövetni az éjjeliszekrényre helyetett főegység segítségével. A Moona a vízágyakból merített ötlet alapján a hőközlésre vizet használ, melyet a párna és a fejegység között keringet, természetesen ezt olyan halkan, hogy ne zavarja meg az alvásunkat. Így elkerülték, hogy bármilyen elektronika legyen a fejünk közvetlen közelében.

A Moona ezzel a megoldással jobb alvást, több mélyalvást, fittebb ébredést ígér, melyet az eszközhöz mellékelt mobil appal ellenőrizhetünk is.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →