Változások a Nabu Casa szolgáltatásban: éves előfizetés és áremelkedés

Több változást, köztük áremelkedést jelentett be Paulus a Nabu Casa szolgáltatásaiban.

Aki 2022 február 1 után regisztrál, az már az új $6.50-os áron veheti igénybe a Nabu Casa felhős szolgáltatást. A Meglévő ügyfeleknél az emelkedés csak 3 hónappal később lesz esedékes.

Ezen felül – sokak kérésére – végre megjelent az éves előfizetés, mely $65 lesz. Ezt fokozatosan vezetik be a különböző régiókban.

Változik továbbá a fizetés módja is, hiszen ezentúl a Google Pay és az Apple Pay lesz elérhető, mely a Paypal-t váltja.

Az áremelkedést Paulus az infláció követéssel és a fejlesztésekkel magyarázta. Ezen fejlesztések többek között a Google és Amazon hang alapú asszisztenseik kommunikációját is érintették, melyek immár gyorsabban tudnak működni. E mögött az infrastruktúra átalakítása áll, így a lehető legközelebbi szerverrel tudunk kommunikálni. Mi kíváncsian várjuk, mivel e téren valóban voltak lassulások.

Az áremelést korábban amúgy a felhasználók is kezdeményezték, hiszen hajlandóak ezzel is támogatni a Home Assistant és ESPHome projekteket. Akkor a Nabu Casa csapata nem tartotta indokoltnak, bár azóta lefolyt egy kis víz a Dunán. Mindenesetre ez 3 év óta az első áremelkedése a szolgáltatásnak.

 

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →