Leírások

Mean Well tápok, amik annyira jók, hogy másolják

Honnan tudni, hogy az olcsó kínai termék jó? Onnan, hogy hasonló, vagy éppen teljesen egyező termékek, másolatok jelennek meg a piacon.

Régóta népszerű itthon is a jó ár/érték arányú tápegységeket gyártó Mean Well, de oda kell figyelni honnan vásárolunk. A megbízható forrás azért fontos, mert a gyenge utánzatokon túl egyre több esetben nagyon megtévesztő másolatokba futhatunk. A Mean Well többféle kivitelben kínálja termékeit a különböző felhasználási területeknek megfelelően. Ez abban nehezíti meg, hogy így könnyebben becsúszhat egy a végletekig hasonló utánzat. A borítóképen is egy másolat (fehér) és egy eredeti (szürke) Mean Well látható.

Ezt nem könnyíti meg a kínai szabadalmi szabályozás, illetve a védjegyvédelem, ami nagyon megengedő a másolatokkal szemben. Ezért sokszor van az, hogy akár ugyanazon gyártósorról kétféle márkanéven kerülhet ki azonos termék. Ez még a jobbik eset, mivel ilyenkor nincs minőségi probléma.

Ming Well, JM MV Well, Wen Well, Man Well és megannyi változat kering a neten. Ezekkel vigyázzunk, mert meghibásodáskor nagy kárt tudnak okozni. Ezeket lehetőleg kerüljük.

Erre jó megoldást kínálhatna a termék ellenőrzés, mellyel egyre több gyártó él – sajnos a Mean Well még nem tartozik közéjük. De ha például Sandisk memóriakártyát vettünk a Raspberry Pi okosotthon központunkba, akkor mindenképpen ellenőrizzük le a terméket, mivel egy gyenge másolat miatt nagyon hamar összeomolhat a rendszerünk. Szerencsére a Sandisk rendelkezik termékellenőrző szolgáltatással, így hamar fény derülhet a turpisságra.

Kövess minket!
Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.

Legfrissebb cikkek

Mitől okos az okosotthon?

Az okosotthon divatos hívószó, bár itthon még kevésbé népszerű, mint tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre. De…

3 hónap ezelőtt

Az otthonokosítás buktatói

Az okosotthon kialakításának egyik alaplépése, hogy felkészítjük a lakást az okoseszközök fogadására. Sokszor nem is…

3 hónap ezelőtt

Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a…

3 hónap ezelőtt

Utazó okosotthon

Okosotthonunk számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót kínál, amit jó lenne “magunkkal vinni” üdüléskor, üzleti…

3 hónap ezelőtt

Gondoskodó otthon – Időskori gondoskodás

Szüleink, nagyszüleink biztonságát szeretnénk szavatolni, ám mégsem szeretnénk megfigyelés alatt tartani őket. A gondoskodó otthonban…

3 hónap ezelőtt